TinelTradicionalna
Slavica Živka
Cjenovni rang:

Doživljaj je prekrasan, ugodan, uz raspjevane ptičice i vrevu na ulici, savršen podsjetnik na prošla stoljeća u kućama i stubama koje vas okružuju do decentne, moderne glazbe koja sjajno spaja kompletan dojam u jednu nedjeljivu cjelinu. Tinel je jednostavno stvoren za opuštanje i uživanje, pogotovo kad znate da namirnice nabavljaju što je više moguće s obližnjih poljoprivrednih gospodarstava, od mesara i ribara, što ćete uostalom i osjetiti dok ih jedete.

Vrlo široka karta temelji se na domaćim, lokalnim namirnicama i receptima, bez nekih posebnih prenemaganja, gost je tu da se fino najede, a ugodno osoblje da ga uputi u sve tajne lokalnih majstora kuhinje. Možete početi dalmatinskom platom s pršutom, pancetom i kobasicom, junećim carpacciom ili salatom od piletine što se tiče mesa. Od morskih delicija tu je tradicionalna hobotnica na salatu, tartar od tune ili slani inćuni.

Uz obvezne juhe od ribe i povrća, topla predjela su okrenuta na riblju stranu, a za svaku je preporuku Tinelov crni rižot od sipe. Decentan, korektan, gust i markantan, sjajno osvježen klicama cikle, otkriće je dana. Idealno je sjeo uz Debit Sladić, koji je još više iz njega izvukao ljepotu mora.

Vinska karta nije velika, tu ima i Slavonije, Istre i juga Dalmacije, ali ipak ističe lokaciju i autohtone sorte, baš poput specijaliteta na meniju. Uz glavno jelo po preporuci izuzetno pristupačnoga konobara, grilane krakove hobotnice s palentom na salati od rukole, fantastično je sjela lokalna ljepotica, maraština Sladić, a ostale specijalitete poput škampa na žaru i buzare, fileta brancina, tuna steaka i orade s blitvom te lignji na milijun načina – morali smo ostaviti za drugu priliku. Naime, porcije su ovdje korektne i po sjajnim cijenama za ovu lokaciju.

Od mesnih specijaliteta, i opet je lokalno jelo, pašticada – na prvome je mjestu. Kako je Tinel namijenjen širokoj publici, tako ima i jela s ražnja i roštilja za baš sve ukuse. Mrak se spušta, svjetla pale, Šibenik je noću još čarobniji, a na stol dolazi slatki specijalitet kuće, smokve u vinu i smokve u čokoladi. Iako na meniju ima i cheesecakea i rožate, u Tinelu će na prvo mjesto staviti upravo ovu krasotu. Točka na i svemu onom iza čega stoji osoblje Tinela, male chill oaze negdje u dubini stare jezgre Šibenika.

Za kraj, umjesto desertnog vina odlučili smo se za domaću sortu babić, i to u izvedbi vinarije Rak. Divan način da završite večeru započetu na kamenoj terasi među drvećem, nakon što ste pojeli stvarno vrhunski pripremljene dalmatinske specijalitete. Najtoplija preporuka za potpuni užitak, odmorite i vi dušu u Tinelu, kupat ćete se sutra...

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/870-080; 022/331-815

Web: www.sibenik-info.hr/restoran-tinel/

E-mail: restaurant.tinel@gmail.com

Radno vrijeme: PON - SUB: 10:00 - 23:00
NED: 18:00 - 23:00

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: Trg pučkih kapetana 1, 22000, Šibenik

Broj mjesta: 44

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

U najljepšemu mogućem prirodnom hladu ispod krošnji prekrasnih starih stabala maklure pristiglih davno iz Amerike, visoko usred Šibenika, ponosno stoji terasa restorana Tinel. Ekipa koja vodi lokal zadnjih osam godina naslijedila je tradiciju dugu 18 godina, a vode se filozofijom da nude samo najbolje namirnice po normalnim cijenama i u velikim porcijama, ali tako da vas uvijek nečim iznenade.
Sezonski menu
Komentari