TheatriumFine dining/conceptual
Filip Horvat
Cjenovni rang:

Hrvatska metropola ponosi se svojim centrom, a jedna od njegovih najljepših tajni su i dvorišta, skrivena, zanimljiva, svako s nekom svojom posebno sačuvanom pričom. Jedan od tih haustora Zagrepčani i njegovi gosti pamte po sjajnim zabavama, izvrsnoj atmosferi, domu jedne od najpoznatijih urbanih radio stanica u regiji, a gdje se i smjestio novootvoreni restoran Theatrium. Priča je počela tek u jesen 2019., ali kvaliteta osoblja, osjećaj ugode i potpuno kreativan pristup garancija su da ćete o ovom mjestu svakako pričati jednom kada ga posjetite.

Theatrium je podijeljen u prednji, osvijetljen i transparentniji dio, kao i dizajnerski savršeno uređen stražnji dio lokala u kojem vam je zajamčena diskrecija. Restoran je kombinacija fine dininga i a la cartea, u kojem je najbitnije da se i osoblje i gosti dobro zabavljaju te stvaraju i kušaju rezultat modernog pristupa najkvalitetnijim tradicionalnim namirnicama. Kombinacija plave, crvene i ljubičaste boje s autentičnim umjetninama po zidovima uz ugodan jazz sa zvučnika umiruju vas, ali i nagovještavaju da ćete ovdje pojesti i doživjeti nešto što definitivno niste očekivali.

Chef i vlasnik Filip Horvat, po kojemu naziv restorana i ima nastavak „by Filho“, mlad je, ali više nego iskusan kuhar koji je učio od najvećih hrvatskih i svjetskih majstora, a nedavno se i vratio sa stažiranja u Norveškoj pun ideja o fermentacijama i vrhunskim kombinacijama. Tako se ovdje za predjela mogu isprobati umjetničko dizajnerske kreacije poput fritule od bijele ribe s narančom na podlozi od grančica bora ispod kojih šišti bijeli dim, zatim tart od krumpira s tartarom od teletine i redukcijom šipka i hibiskusa te osobni favorit – žumanjak i morski ježinac, briljantna eksplozija joda u divnim nijansama na tanjuru, od žute do narančaste.

Horvat ozbiljno stoji iza svakog jela, stoga na stolu nema soli, papra niti ulja, a njegov master piece „Moj put u Norvešku“ je savršen opis njega samog. Svaka vrhunska, svježa namirnica prolazi kroz vješte prste vođene kreacijom i dobiva sasvim novu dimenziju. Čudesno jelo s pričom, koje će, nadamo se ostati na meniju i početkom proljeća kad se mijenja cijela karta jer se ovdje i te kako pazi na sezonu. Spaghetti skuša i caviar toplo je predjelo u kojem se na najbolji mogući način spaja više detalja jadranskog mora u tanjur pun okusa i aroma. Minerali i slanoća mora sa začinima priobalja Mediterana i divno mekana i prozračna pjenica, fantastično su legli uz Pošip Kunjas 2018. iz Smokvice s otoka Korčule. More i more, nježno i elegantno, dobitna kombinacija iako je vani kalendarski nešto sasvim drugačije od očekivanog.

Bilo je vrijeme i za glavno jelo goveđi braisage, kuhan u crvenom vinu, poslužen s pečenim celerom i kremom od celera i jusom od crvenog vina i srnetine, koji je prekrasno mekan, a opet otporan komad mesa u bogatom, jakom umaku. Pikantno, povrtno, sjajno je spojeno s kupažom Karizma vinarije Petrač iz 2017. godine. Aroma višnje iz ovog vina sjeverozapadne Hrvatske nježno je okupala i zagrlila moćnu kombinaciju, mesa, povrća i umaka.

Za desert, imali smo nevjerojatnu sreću i naletjeli na premijeru chefovog tiramisua, kombinaciju etiopske kave, francuske čokolade i drugih sastojaka koji ovu kamenu zdjelicu punu sladoleda i kreme bez problema mogu svrstati među najbolje slastičarske uratke u metropoli.
U Theatriumu ima svega, svega što padne na um njegovom chefu i izvrsnoj, uvijek nasmijanoj i više nego educiranoj ekipi. Zagreb treba biti ponosan na ovakve mlade ljude koji se usude biti drugačiji pri stvaranju jedne prekrasne gastronomske priče. Želite li nekoga dojmiti svojim odabirom, uroniti u svijet mašte i kombinacije okusa, vrijeme je da posjetite Theatrium u strogom centru Zagreba. Vjerujte nam, dugo ćete pričati o tome.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 99 5844 652

Web: theatrium.hr/

E-mail: joy@theatrium.hr

Radno vrijeme: PON - SUB 12:00 - 23:00

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Ul. Nikole Tesle 7, 10000, Zagreb

Broj mjesta: 69

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran je kombinacija fine dininga i a la cartea, u kojem je najbitnije da se i osoblje i gosti dobro zabavljaju te stvaraju i kušaju rezultat modernog pristupa najkvalitetnijim tradicionalnim namirnicama. Kombinacija plave, crvene i ljubičaste boje s autentičnim umjetninama po zidovima uz ugodan jazz sa zvučnika umiruju vas, ali i nagovještavaju da ćete ovdje pojesti i doživjeti nešto što definitivno niste očekivali.
Sezonski menu
Komentari