Spinnaker


Gault&Millau Hrvatska

Mediteranska
Cjenovni rang:

U prekrasnom Poreču, višestrukom hrvatskom šampionu turizma, na samoj centralnoj rivi smjestio se A la carte restoran Spinnaker. Ime je dobio iz morske, odnosno moreplovne terminologije, a s obzirom na to da vam pogled puca upravo na krošnje malih hrastova i Jadransko more, u kombinaciji s elegantnim i ugodnim interijerom i opuštajućom glazbom u pozadini, kao i malenim kaminom, sve je podređeno uživanju u vrhunskoj hrvatskoj kuhinji. Nije bez razloga Spinnaker netom osvojio Turistički cvijet Hrvatske turističke zajednice za restoran godine.

Spinnaker je restoran koji ne nudi previše jela, tek pet glavnih i dvostruko toliko toplih i hladnih predjela, ali potpuno stoje iza svakog naslova i namirnice. Po dva riblja i mesna jela te jedno vegetarijansko, govore nam da ovdje ne naginju niti jednoj strani i da će svi gosti biti zadovoljni. Za početak, dolazi izuzetno zanimljiv i više nego kreativan pozdrav iz kuhinje koji izvrsno spaja more i kontinent. Riječ je o pjeni od pancete s prženom kožicom romba, ukiseljenim klicama suncokreta, bučinim sjemenkama te peršinovim uljem. Nije za ljetne dane, grije iznutra, odličan je uvod.

Svježi domaći kruh na stol dolazi u tri boje i okusa, od špinata, cikle i chia sjemenki. Maslinovo ulje kuće je lokalni istarski brand Chiavalon, koji vam baš kako i treba kad ste u maslinarskom kraju, poslužuju u tri varijante, klasičnoj, za riblja te mesna jela. Za predjelo se, uz brodetto, juhu od rajčice, tunu, mariniranog boškarina i confit patke, nudi i carpaccio brancina s aktivnim ugljenom, panna cottom Yuzu, sokom od šparoga, bademima i mariniranim povrćem. Uz ovo jelo poslužena je svježa malvazija iz obližnjih Buja, Kabola 2018. Riba ogrnuta ugljenom ima crni rub, dizajnerski je savršeno posložena i na tanjuru predstavlja maleno remek djelo. Okus je izvrstan, svježinu ribe lagano slade i kisele dodaci u vidu povrća i voća, uz ekstra dodatak sezonske gljive lisičarke, a sjajna malvazija se savršeno poklapa s najmanje zastupljenim elementom – bademima. Vrhunska kombinacija.

U Spinnakeru strastveno promoviraju vina izuzetnog karaktera i jedinstvenih sorti vinove loze Istre i cijele Hrvatske, poput već spomenute malvazije, terana, momjanskog muškata, plavca malog... Tako je Festigia merlot 2016. došao uz janjeće mišiće s čipsom od čičoke, marinirani ljubičasti karfiol, marinirani celer pečen u soli, demi glace od janjetine, crumble od luka i klice od rotkvice na kremi od pržene čičoke. Čičoka preuzima glavnu riječ, meso je mekano poput pamuka i uz ozbiljno jako vino s aromama višnje pružaju brutalnu kombinaciju.

Deserti su ovdje podijeljeni po dijelovima svijeta, Amerika, Indonezija, Kina, ali tu je zastupljena i Hrvatska, baš kao i kod bogatog izbora sireva, gdje se kroz pet vrsta uživa u bogatstvu plodova Istre. Desert Indonezija je mousse od kokosa, granit od kokosa, meringa od ananasa, perlice manga, dehidrirani ananas i sorbet ananasa. Prekrasna bijelo žuta kombinacija za kraj dana. U sklopu hotela Valamar Riviera, koji je sedam godina zaredom najbolji butik hotel u Hrvatskoj, restoran Spinnaker je svojom preciznošću, hrabrošću i igranjem zreo za fine dinning i dostojna je lokacija za pozvati dragog gosta i najbitnijeg poslovnog partnera. Stvarno smo uživali...

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 52 400 804

Web: www.restaurantspinnaker.com

E-mail: spinnaker@valamar.com

Radno vrijeme: svakim danom od 12 - 22 sata

Regija: Istra

Adresa: Obala maršala Tita 15 , Poreč

Broj mjesta: 200

Cjenovni rang: 100-200kn

https://www.google.com/maps/place/Obala+Mar%C5%A1ala+Tita+15,+52440,+Pore%C4%8D/@45.2272842,13.5902886,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x477c977437cc1c3d:0xa402908c929a2f75!8m2!3d45.2272804!4d13.5924773

Opis restorana:

U prekrasnom Poreču, višestrukom hrvatskom šampionu turizma, na samoj centralnoj rivi smjestio se A la carte restoran Spinnaker. Ime je dobio iz morske, odnosno moreplovne terminologije, a s obzirom na to da vam pogled puca upravo na krošnje malih hrastova i Jadransko more, u kombinaciji s elegantnim i ugodnim interijerom i opuštajućom glazbom u pozadini, kao i malenim kaminom, sve je podređeno uživanju u vrhunskoj hrvatskoj kuhinji. Nije bez razloga Spinnaker netom osvojio Turistički cvijet Hrvatske turističke zajednice za restoran godine.

Nagrade i priznanja:

Turistički cvijet Hrvatske turističke zajednice za restoran godine dodijeljen 2019. godine
Sezonski menu
Komentari