SkyMediteranska
Zdravko Čićin
Cjenovni rang:

Unutra je čista idila, imate osjećaj kao da ste u najluksuznijem cruiseru, svira lagana glazba, vjetar u kosi (ako su prozori otvoreni), elegantno, otmjeno, a opet s duhom uređeno. Hotel i restoran u kupoli s panoramskim pogledom stari su svega godinu dana, a trenutno im je na repertoaru postavljanje prepoznatljivog menija i propagiranje regionalnih vina. U što smo se itekako imali prilike uvjeriti.

Sky je à la carte restoran otvoren i za javnost. Sve namirnice su hrvatskog podrijetla, a podjednako su zastupljeni plodovi mora i meso simentalki i Angus goveda s hrvatskog tla, kao i mediteranska i internacionalna kuhinja. Maslinovo ulje dolazi iz obližnje Vrane, a povrće i voće iz okolnih OPG-ova.

Za predjelo smo naručili dalmatinski ceviche od brancina, mariniranog inćuna, sušenih rajčica i bijelih aceto perli. Uz ovo zanimljivo jelo odlično je išao lokalni hit, maraština Birin, izvrsno vino koje se proizvodi nedaleko samog restorana, u okolici Vodica. Škrta zemlja u rukama talentiranog vinara tako daje sjajne rezultate i dodatno naglašava predjelo.

Rižoto od plodova mora Sv. Jakov pokazao se kao sigurna kombinacija, ukrašen je konkretnim škampom na vrhu pokojom dagnjom, a još bolji kada se začini domaćim maslinovim uljem. Savršeno je bio „okupan“ lokalnim vinom, logično - Birin babićem. Još jedna autohtona sorta šibenskog kraja za izvrsno slaganje uz glavno jelo. Naglasak u Skyju je od prvog trenutka stavljen na odležane steakove od 14-21 dan, koji su dodatno istaknuti na svakom mjestu, a peku se u najmodernijoj Josper peći na ugljen. I uz njih, svakako ide babić.

Specijalitet njihove kućne slastičarke je padišpan od višnje maraške, a tu su i crème brûlée od kokosa, kao i klasična panna cotta, tako da je užitak potpun.

Ukratko, steakovi u kombinaciji s probranim lokalnim vinima s najvišim pogledom u Dalmaciji, nešto je što ćete svakako zapamtiti. A nakon ručka, pravac u otvoreni bazen na devetom katu s pripadajućim mu barom.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 91 320 9026/+385 (0)22 452 470

Web: olympiavodice.hr/hr/restoran-sky

E-mail: restaurant.sky@olympiavodice.hr

Radno vrijeme: PON - NED: 13:00 - 23:00

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 6, 22211 Vodice

Broj mjesta: 130

Cjenovni rang: više od 300kn

Opis restorana:

U Vodicama, jednom od najjačih turističkih centara Dalmacije, na najvišoj točki, desetom katu hotela Olympia nalazi se restoran Sky. S vrha na jednu stranu puca pogled na crvene krovove gradića, a s druge na šibenski arhipelag, more, veliku marinu i bezbrojne šetnice s plažama, aqua parkovima, masažama i svime što čini Vodice toliko popularnim.
Sezonski menu
Komentari