Šestinski LagvićTradicionalna
Cjenovni rang:

Zavojita cesta, od centra grada do prvih obronaka Medvednice, za nekih desetak minuta vožnje vas dovodi do daleko najjačeg aduta Šestinskog Lagvića – pogleda na prekrasan Zagreb grad. Uz rub čudesne šume s prekrasnom terasom i gomilu izletnika i rekreativaca, Lagvić je idealna destinacija za nagraditi se nakon dugog hodanja po svježem zraku.

Od vina se toči najbolje od Belja, tako da vrijeme u iščekivanju obroka možete ugodno popuniti graševinom i cabernet sauvignonom. Od jela se sve bazira na tradicionalnoj kuhinji Zagreba i okolice. Tu je fina juha od gljiva s velikim primjercima šampinjona, klasična goveđa i logično – zagorska juha. Divno je gledati staru gardu prekaljenih konobra kako elegantno, bez prolivene kapljice toče juhu u tanjur iz gotovo antiknih metalnih posudica – odmah ste se vratili u sedamdesete, samo vam fali stara omiljena serija na crno-bijelom televizoru!

Kako usred zubato-sunčanog dana odlučiti što jesti između bunceka, češnjovki i krvavica, sve uz, logično - kiselo zelje? A tu je i patka s mlincima, no naš je konačan odgovor – teleća koljenica. Bogata procija, velika, 300 grama nesa, krumpirove police i zapečena tikvica i paprika, apsolutni su pobjednik dana, iako smo bili ljubomorni na stol do nas na koji su došle vizualno i mirisno presavršene krvavice. Bogata a la carte lista je tu za sve ostale narudžbe...

Od deserata tu su sladoledi, palačinke i slani štrukli, standardni produkti klasičnih starinskih restorana koji se desetljećima ne mijenjaju te koji nas uz instrumentalnu glazbu pedesetih i šezdesetih, kaljevim pećima, crveno-bijelim vezenim stolnjacima i starinskom ukrasnom keramikom na zidovima – vraćaju u neka stara, da ne kažemo, ljepša vremena.

Za kraj, uživajte u gigantskoj štrudli od višanja, ukusno dizajniranoj, vreloj, prepunoj cimeta, potpuno moderniziranoj i sasvim drukčijoj, definitivno pogođenoj za mlađe naraštaje.

Zagrebački vremeplov, upravo ono što nam treba za bijeg iz gradske vreve, a nakon deserta – na šetnjicu do Medvedgrada, ili Kraljičinog zdenca. Zagreb stvarno može i zna biti prekrasan...

Autor fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/467 4417

Web: www.sestinski-lagvic.hr

E-mail: sestinski.lagvic@zg.t-com.hr

Radno vrijeme: PON-NED
10 - 24 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Prilaz Kraljičinom zdencu 12; 10 000 Zagreb

Broj mjesta: 160

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Šestinski Lagvić je restoran sa višegodišnjom tradicijom smješten pod Sljemenom. Restoran je okružen zelenilom kojim dominira terasa sa koje se pruža prekrasan pogled na Zagreb. Interijer je uređen u autohtonom šestinskom stilu s tradicionalnim motivima.

Već sam ulazak u restoran probuditi će gurmana u vama kojem se nameće pitanje "Što su jeli naši stari ?" Odgovor ćete pronaći u jelovniku s mnogim tradicionalnim jelima. Možete uživati u vrhunskom roštilju, jelima s ražnja i raznim specijalitetima.

Sva tjestenina, kruh ispod peke, savijače i nezaobilazne štrukle spravljaju u restoranu kuhinje po starinskim, tradicionalnim receptima.
Sezonski menu
Komentari