San Rocco


Michelin preporuka
Gault&Millau Hrvatska
JRE Hrvatska

Mediteranska
Teo Fernetich
Cjenovni rang:

Unutrašnjost Istre nije poznata samo po vrsnim vinarima nego i po prekrasnim pitoresknim mjestašcima poput Brtonigle. Upravo se u njoj smjestio i Gourmet Restoran San Rocco s pripadajućim mu hotelom i možda najljepšom terasom u Istri i šire. Pogled na smokve, masline i bazenčić koji se stalno komeša. Oaza mira. Nadaleko poznat, ostavlja dojam hrvatske Toscane ...

Kao i u većini restorana koja drže do sebe, i ovdje se prati sezonalnost namirnica, pa šparoge mijenjaju tartufi, a onda u ljeto sve kreće punom parom i više nema pravila. Vinska lista je luksuzna, s desetak šampanjaca i hrpom ekskluzive, dok vam definitivno neće usfaliti primjera nekih od brojnih poznatih lokalaca poput Kozlovića, Benvenutija, Kabole, Degrassija ili Meneghettija. A i kontinent je zastupljen sasvim pristojno.

No ako je suditi prema couvertu, nije samo pogled ono što ćete pamtiti u San Roccu. Dvije kreme, od sira i rajčica, poslužene su uz tri vrste domaćeg peciva od kojih svakako treba izdvojiti ono - zelene boje. Sva su jela ukrašena jestivim biljem i cvijećem koje raste u vrtovima u blizini i oko samog restorana. Juha ipak nije među njima, pa možete uživati u poštenoj porciji finog jela u kojem plivaju komadi divlje bijele ribe. Poštene porcije, a sve začinjeno uljem kuće koje bi moglo bez problema na sve bitne svjetske stolove.

Od glavnih jela tu ima stvarno šarolikih stvari, bilo da naručite meni "More, livade i šume..." s preporučenim vinskim sljedovima ili nešto skuplji "Mirisi proljeća...". Očekuju vas rakovice, morski ježevi, kobasica od jadranskih kalamara, hobotnica s mladim komoračem ... No ni meso nije zapostavljeno, pa ima svinjski flam, tortelini od boškarina, kao i biftek na više načina.

Fotoaparati su oduševljeni škampima na posteljici od leće sa skutom, a sve je pokriveno cvijećem kao na nekoj svadbi iz bajke. Još je ljepši dojam ostavila kremica od limuna sa želeom od limuna i grančicom svježe mente. Ljeto prije ljeta u prekrasnom vrtu iz kojeg vam dolaze najljepši plodovi prirode. Pogled ostaje zauvijek, stvarno divno...

autor fotografija: Duško Marušić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/725 000

Web: san-rocco.hr/gourmet

E-mail: info@san-rocco.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 13:00 - 22:00 h

Regija: Istra

Adresa: Srednja ulica 2; 52474 Brtonigla

Broj mjesta: 65

Cjenovni rang: više od 300kn

Opis restorana:

Restaurant San Rocco član je prestižne međunarodne udruge Jeunes Restorateurs d’Europe te spada u sam vrh hrvatske gastronomije. Stalna istraživanja, koja se temelje na tradiciji, predstavljaju restoran u kojem su najbolja jela jadranske ribe, tartufa, gljiva i sve što sezona nudi.
Bogata vinska karta sadrži više od 200 etiketa, a nudi i istarska maslinova ulja te u sezonskim menijima preporučuje gostu koje ulje je najbolje sljubiti s izabranim jelom.
Interijer restorana hotela dopušta od 25 do 30 gostiju, a ljeti gosti uživaju na vanjskoj terasi tik do bazena i parka.

Nagrade i priznanja:

Preporuka MICHELIN vodič 2018.

2007. (Milano) - druga zvjezdica u vodiču Veronelli
2007. (Bol na Braču)- TURISTIČKI CVIJET - KVALITETA ZA HRVATSKU - najbolji mali hotel hrvatskog Jadrana
2008. - nagrada "Adrian" za najbolji mali hotel u Hrvatskoj
2008. (Opatija) - TURISTIČKI CVIJET -KVALITETA ZA HRVATSKU - najbolji mali hotel hrvatskog Jadrana
2009. (Bol na Braču) - TURISTIČKI CVIJET - KVALITETA ZA HRVATSKU - najbolji mali hotel hrvatskog Jadrana
2010. (Rovinj) - TURISTIČKI CVIJET - KVALITETA ZA HRVATSKU - najbolji mali hotel hrvatskog Jadrana
2011. (Šibenik) - TURISTIČKI CVIJET - KVALITETA ZA HRVATSKU - posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu u kategoriji najbolji mali hoteli hrvatskog Jadrana
2013. (Venecija) - međunarodna nagrada za najbolji hotelski restoran u regiji Alpe-Adria
2014. - najbolji restoran u Istri prema službenom vodiču "Istra Gourmet"
2015. - najbolji restoran u Istri prema vodiču "Istra Gourmet"
Sezonski menu
Komentari