Ribica



Mediteranska
Cjenovni rang:

Već petu godinu ponad riječkog kvarta Kantride s pogledom na Kvarnerski zaljev postoji prekrasno, ugodno i toplo uređena Konoba Ribica. Ovaj je dio grada Rijeke nogometnim obožavateljima poznat svakako po velikom gradskom klubu koji je na slavnom stadionu par metara pored konobe pobjeđivao i takve velikane poput Real Madrida.Nakon što jednom završite sa svojim obrokom, svakako vam preporučujemo šetnju do mora. Trebat će vam, obroci su i više nego izdašni...

Starinski interijer Ribice, prekrasne drvene stolice i veliki stolovi, moderna glazba u unutrašnjosti i preslatka terasica na kojoj se pazi i na najmanje detalje, poput neke kućice iz bajke odmah ostavljaju sjajan dojam na svakog gosta. Kako u blagovaonici, na sve se pazi i u kuhinji, tako da ovdje sami rade i kruh, šurlice, njoke i gotovo sve što poslužuju.

Topli, slani kruščić idealna je podloga za predjelo, a probali smo - dva. Pašteta od bakalara, gusta, kompaktna, jaka i ozbiljna, totalno je iznenađenje, baš kao i zanimljiva i originalna salata od sipe, sa stvarno jako puno sipe u društvu cherry rajčica, kapara, maslina i izvrsno složene kombinacije mediteranskih začina. Uz ovaj komadić mora sjajno se svojom svježinom uklopilo bijelo vino kuće, istarska malvazija Franković.

Iz ponude predjela svakako treba spomenuti dimljene inćune, pet vrsta rižota i tjestenina, a kod glavnih jela niti ljubitelji mesa neće ostati zapostavljeni jer tu su: jela od piletine, istarski ombolo i biftek na više načina. No, kako je Konoba Ribica ipak riblji restoran, odlučili smo se na ono na što su najponosniji uz svoje ribe na roštilju, odnosno gradelama s prave vatre, a to je gof u sicilijanskom umaku. Uz stvarno bogatu ponudu zubataca, brancina, orada, trlji, hlapova i raznih školjaka, odluka da se pojede nešto sasvim drugačije bila je pun pogodak.

Sočna i ukusna plava riba prekrivena je fantastičnim umakom od luka, rajčica, kapara i pinjola, a kao prilog dolaze domaći pečeni krumpiri i fantastična palenta sa sipinim crnilom zapečena na roštilju i s nezamjenjivim mirisom dima. Izvrstan obrok koji je zaokružen bombastičnim vinom s Pelješca, plavcem malim Korta Katarina 2012. Savršeno zaokruženo, trpko i voćno, stvarno je idealan spoj sa svježom ribom i aromatičnim povrćem.

Uz standardne, tortu od čokolade s malinama i semifreddo, Ribica se ponosi svojim kućnim cheesecakeom, kao i brojnim drugim desertima koje mijenjaju s obzirom na sezonu. Sam cheesecake dolazi u kombinaciji s borovnicama, s netom napravljenim šlagom, posut medom i petit keksima. Sjajan završetak za još jedan plus u ukupnoj ocjeni ove konobe, koja je puno više od toga. Doista ugodno gurmansko iskustvo s prekrasnim pogledom na more, prava riblja fešta.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +38551631365

Web: konoba-ribica.eatbu.hr

E-mail: robertbarbalic@yahoo.com

Radno vrijeme: 11 - 23, utorkom zatvoren

Regija: Kvarner

Adresa: Pulska ul. 30, 51000, Rijeka

Broj mjesta: 200

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Starinski interijer Ribice, prekrasne drvene stolice i veliki stolovi, moderna glazba u unutrašnjosti i preslatka terasica na kojoj se pazi i na najmanje detalje, poput neke kućice iz bajke odmah ostavljaju sjajan dojam na svakog gosta. Kako u blagovaonici, na sve se pazi i u kuhinji, tako da ovdje sami rade i kruh, šurlice, njoke i gotovo sve što poslužuju.
Komentari