Restoran TvrđavaTradicionalna
Josip Zore
Cjenovni rang:

Na uzvisini s pogledom na kraljevski grad Knin smjestio se restoran Tvrđava. Iako do samog vrha ima još malo hoda, pogled koji se pruža je prekrasan, pa je naš savjet odmah sjesti na urednu terasu, premda je i sam, pretežno bijeli kameni interijer, sasvim ugodan.

Restoran je, nakon dulje pauze i renoviranja te promjene vlasničke strukture, otvoren početkom ovog proljeća i ima taman dovoljno velik izbor jela da budu zadovoljni i domaći gosti, kao i brojni stranci koji prvenstveno dolaze vidjeti ovaj prekrasan spomenik.

Jelovnik Tvrđave igra na sigurno i teži tome da ima sve za svakoga, od razigrane dječice pa do najzahtjevnijih gostiju. Od klasičnih predjela definitivno treba izdvojiti sir iz mišine. Ovaj epohalan, nevjerojatan, žestok i aromatičan specijalitet Dalmatinske zagore nastao od mlijeka domaćih ovaca, najbolji je način da osjetite ovaj kraj. Sir smo dobili narezan na kockice i poškropljen maslinovim uljem na listu salate uz domaći kruh, kao i s domaćom, toga dana rađenom tjesteninom, specijalitetom Tvrđave. Bijelo vino kuće, Maraština Knežević iz Oklaja, mjesta udaljenog desetak kilometara, svojom svježinom izvrsno parira sirnoj aromatičnoj bombi.

Steakovi dolaze od mesara iz okolice, a od drugog mesa su u Tvrđavi ponosni još i na janjeći but i dimljenu vješalicu, koju, kako smo saznali, u vlastitoj kući suše roditelji chefa kuhinje. Sve meso dolazi od seljaka iz okolice, a od glavnih jela možete naručiti i lignje i pastrve na dva načina.
U restoranu postoje dvije vrste juha, klasična od rajčice i juha od mesa. Na naš upit zašto piše mesna, objašnjavaju nam da je juha uvijek bolja kad se u nju ubaci malo različitog mesa, pa je današnja na jelovniku bila od govedine i janjetine. Ocjena – čista petica, pravi okus mesa, sitni komadići i al dente domaći rezanci. Glavno jelo po preporuci chefa je bio jučer nabavljen svježi biftek poslužen s povrćem s roštilja. Fino, mlado, svježe, obilno i za svaku pohvalu. Uz njega nam je izvrsno legao merlot Knežević, također iz iste vinarije kao i maraština.

Za desert vas očekuju palačinke na više načina, sladoled i dnevni kolač, a mi smo naletjeli na pitu od malina. Lijepo dizajniran slatkiš, više nego korektan okus, kao točka na i za ovo stvarno ugodno i lijepo mjesto. Probajte uloviti sunčan dan, i u kombinaciji s povjetarcem i šetnjom od centra Knina, očekuje vas jedan sasvim zgodan gastronomski doživljaj baziran na tajnovitom i potpuno zapostavljenom siru iz mišine. Dubok naklon!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 95 5141 274

Web: bit.ly/2EVpeuA

E-mail:

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Nedjelja
09h-24h (kuhinja 11h-23h)

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: Marunova 1, 22300 Knin

Broj mjesta: 130

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Nastojimo posluživati hranu iz lokalnog uzgoja.
Sezonski menu
Komentari