Restoran Pizzeria UnoTradicionalna
Darko Novaković - kuhar, Andrea Prkačin-kuhar majstor
Cjenovni rang:

Miris pizze, ponajprije njezinih začina, dominira prvom prostorijom restorana i pizzerije Uno u Slavonskom Brodu. Taj je dio prilično skučen i sasvim nalik na stotine pizzerija u svim gradovima kontinentalne Hrvatske te završava šankom za hranu pokraj kojeg se prolazi u drugi, poluotvoreni prostor, svojevrsna natkrivena "bašta" pokraj šanka za piće. E tu se već osjeća kao u restoranu.
Svjež zrak i masivni rustikalni drveni stolovi i klupe jednostavno zovu da se tu organizira, npr., neko lijepo okupljanje šire obitelji ili godišnjica mature. A u jelovniku će, koliko god društvo bilo raznoliko, baš svatko pronaći nešto za sebe.

Osim pizza, koje izvrsno i izgledaju i jako fino mirišu, Uno ima vrlo dobar izbor tjestenina. Na listi je navedeno 14 jela, a mora im se priznati da su tjestenine izvrsno kuhane, taman čvrste koliko trebaju biti.

Da Uno ipak nije samo talijanski restoran, ali i da nije jako daleko, svjedoči ponuda morske ribe i plodova mora koja je dobra kao da Slavonski Brod plovi Jadranom. Na Dalmaciju u jelovniku vuče i pašticada, a da je Brod ipak na Savi, pokazuje dobar izbor riječne ribe. Da je u Slavoniji, pak, vidi se po ponudi jela sa žlicom među kojima je i filana paprika, a koja je država preko Save, može se prepoznati po ćevapčićima i pljeskavicama.

Uno je jedinstvena kombinacija pizzerije, špageterije te mediteranskoga, talijanskoga, slavonskog i balkanskog restorana u kojem se, najjednostavnije rečeno, jako dobro jede. I po iznimno pristojnim cijenama. Zbog Una se putnicima slavonskom autocestom svakako isplati sići s nje. Nijedan restoran na njoj, naime, nema ponudu koja je barem približno dobra. A po odnosu kvalitete i cijene, doista nemaju konkurencije.

autor fotografija: Ivica Galović/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 035/442-107

E-mail: pizzeria-uno@email.t-com.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - ČETVRTAK: 09:00 -23/24:00 h
PETAK I SUBOTA: 09:00 - 24/01:00 h
NEDJELJA I PRAZNIK: 12:00 - 23/24:00 ,
Božić/Uskrs: zatvoreno

Regija: Slavonija

Adresa: Zrinska 7, 35000 Slavonski Brod

Broj mjesta: 200

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Uno posluje od 1988. godine. Tijekom prošlih godina postigli su uspješnost u poslovanju i prepoznatljivost u gastronomskoj ponudi. Udružene snage i emocije rezultirale su održivom višegodišnjom tradicijom.

Ponuda se temelji na tradicionalnoj kuhinji kojoj posebnost daju brojne namirnice iz vlastita uzgoja (domaći pijevci, crna slavonska svinja, domaća janjetina, kruh iz krušne peći, domaći pekmezi od kemijski netretiranog voća...).

Ambijent je autohtono uređen, a stari predmeti koji pričaju priču nekih prošlih vremena daju poseban štih. Poseban ugođaj za ljetnih mjeseci pruža natkriveni ljetni vrt .
Osigurano je parkiralište s 25 parkirnih mjesta.

Nagrade i priznanja:

Višegodišnja priznanja za najljepši vrt (dodijelio im TZ Grada Sl. Broda), najbolja pizzeria u regiji (priznanje im dodijelili čitatelji časopisa Like ), najbolji restoran u regiji (patrola Jutarnjeg lista ), višegodišnja priznanja za najbolji restoran (dodijelio im TZ Grada Sl. Broda).
Sezonski menu
Komentari