Restoran Davor



Mediteranska
Cjenovni rang:

Hvar je jedan od šampiona hrvatskog turizma, otok na kojem u centralnom dijelu život neprestano teče i zabava nikad ne staje. No, samo pola sata vožnje automobilom ili brodicom udaljen od grada Hvara, na južnoj strani otoka nalazi se restoran Davor u jednom potpuno drugačijem mjestu. U Zavali je, naime, sve nekako lijeno i polagano, mirno i prekrasno, uglavnom, Mediteran kakav je nekada bio.
S pogledom na prekrasne otoke Korčulu i Šćedro, nepretenciozne i uredne barove na plažama i s nekakvom nevjerojatnom toplinom, najveća vrijednost ovog mjesta su ipak ljudi, poput onih što drže restoran Davor. Obiteljska priča s dva brata u kuhinji, Krištom i Grgom, tip top uređenje do najsitnijeg detalja, i uz klasične dalmatinske ukrase, tu je i prostorija posvećena njihovoj najvećoj ljubavi – nogometnom klubu Hajduk. Poput malog muzeja, prekrasno! Decentno, pristojno, ugodno, niti pedeset metara od mora, u Davoru smo sjajno iskusili sve što vrijedne ruke mogu složiti koristeći maksimum domaćih namirnica i njegujući do krajnjih granica autohtoni otočki izričaj u pripremi istih.
Davor nije isključivo riblji restoran, kako bi se to dalo zaključiti zbog blizine mora i prekrasnog, mediteranskog ambijenta. Iako je baza doista na svježe izvađenim školjkama, glavonošcima i samim ribama iz lokalnog akvatorija, pa su i predjela na toj bazi (dimljena tuna, marinirana palamida...), jak je naglasak i na domaćem pršutu i sirevima, kao i sjajnim vinima s otoka koji je po njima poznat već stoljećima.
Za predjelo smo po preporuci jako susretljivog osoblja uzeli domaću tjesteninu s kozicama i tikvicama. Jelo je izvrsno, za svaku preporuku i potpuno originalno za ove prostore. Naime, malo tko se odmiče od klasika, a u Davoru se usude pomiješati sastojke koji na prvu tjeraju na razmišljanje, a onda se s prvim zalogajem totalno zaljubite. Fenomenalna domaća tjestenina, svježe tikvice i peršin iz njihova vrta, savršeno su sjele uz bijelo vino Bogdanjuša Carić koje je lagano, mirisno, pravo ljetno.
Iako su poznati po svojim specijalnim ražnjićima koje nabadaju na grančicu ružmarina i služe uz lokalno vino Plavac Zlatan Otok, ipak smo se odlučili na laganu i nježnu gregadu punu okusa i mirisa mora, te „šnicle“ igluna uz kupažu hvarskih sorti Huljić Maestral. Svježe, sočno, izvrsno, još jedan dokaz da je ribu najljepše jesti kad je ona najsvježija, a pogotovo kada usto imate pogled na more.
Za kraj, dobili smo autohtonu rožatu i Opolo Nobile vinarije Tomić. Čisto savršenstvo za dan koji je odmah nakon toga postao idealan za sporo kupanje i uživanje u prekrasnoj prirodi.
Obitelj Barbić već 40 godina priča prekrasnu gastronomsku priču i stoji iza svake namirnice, ne skrivaju zadovoljstvo uvijek prepunim lokalom te vas svojom nasmiješenom, glasnom i nezaboravnom ekipom pozivaju da i sljedeće, i svake naredne godine dođete na Hvar kakvog niste zamišljali. Gastronomski raj. Davor je stvarno lokal o kojem ćete često i s oduševljenjem pričati, zato najiskrenije preporuke.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 021 767 214

Web: www.facebook.com/restaurantdavor

E-mail: barbic.krsto@gmail.com

Radno vrijeme: 10:00 - 23:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Zavala 129, 21465 Jelsa

Broj mjesta: 80

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

S pogledom na prekrasne otoke Korčulu i Šćedro, nepretenciozne i uredne barove na plažama i s nekakvom nevjerojatnom toplinom, najveća vrijednost ovog mjesta su ipak ljudi, poput onih što drže restoran Davor. Obiteljska priča s dva brata u kuhinji, Krištom i Grgom, tip top uređenje do najsitnijeg detalja, i uz klasične dalmatinske ukrase, tu je i prostorija posvećena njihovoj najvećoj ljubavi – nogometnom klubu Hajduk. Poput malog muzeja, prekrasno! Decentno, pristojno, ugodno, niti pedeset metara od mora, u Davoru smo sjajno iskusili sve što vrijedne ruke mogu složiti koristeći maksimum domaćih namirnica i njegujući do krajnjih granica autohtoni otočki izričaj u pripremi istih.
Sezonski menu
Komentari