Restaurant & Club Waldinger


Michelin preporuka

Internacionalna
Miroslav Sili
Cjenovni rang:

Sasvim dobro zvuči "slavonska priča", s osam predjela i glavnih jela na dvije stranice bogatog jelovnika osječkog Restorana club Waldinger. Među ponuđenim jelima kratko dimljena svinjska pečenica s poprženim krumpirima u luku izaziva zazubice.

Privlačna je i keka, zapečena domaća tjestenima punjena kuhanim špinatom i suhom govedinom, a doista je odličan smuđ čiji fino ispečen filet mekanog mesa i hrskave kožice nude u vinu i luku te u vrhnju.

Restoran je u središtu Osijeka, ima vlastiti parking i besplatan bežični internet. Dio je Hotela Waldinger, prvog s četiri zvjezdice u Osijeku, smještenog u stogodišnje secesijsku zgradu zaštićenu kao kulturni i ambijentalni spomenik. Nosi ime Adolfa Ignje Waldingera, osječkog slikara iz 19. stoljeća, tvorca ”Osječke slikarske škole”. Otvaranje hotela 2004. poklopilo se sa stogodišnjicom izgradnje zgrade i stogodišnjicom smrti slikara Waldingera čije ime hotel nosi. Interijer je moderno uređen s notom rustike, ugođaj domaćinski i ugodan.

Ponuda hrane kombinacija tradicionalnih jela pripremljenih na moderan način prilagođena potrebama suvremene publike.

Ponuda morske ribe, a posebno od plodova mora, bogatija je nego u mnogim restoranima na obali, a koketiraju i s orijentalnom kuhinjom. Za svaku je pohvalu izbor te kvaliteta kolača i ostalih deserata, kao i vinska lista. Velik je izbor vrlo dobrih i odličnih hrvatskih vina koje toče na čaše, a povremeno i po akcijskim cijenama.

autor fotografija: Davor Javorović/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 031/250 450

Web: www.waldinger.hr

E-mail: info@waldinger.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - SUBOTA: 11:00 - 23:00 h

Regija: Slavonija

Adresa: Županijska 8; 31000 Osijek

Broj mjesta: 40

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Moderno uređen interijer s notom rustike, ugodna, domaća atmosfera i osoblje koje će vam uz osmijeh dobrodošlice predstaviti dnevnu ponudu novih modernih lakih i brzih zalogaja.
Ponuda restorana je kombinacija tradicionalnih jela pripremljenih na moderan način prilagođen potrebama laganoga poslovnog ručka ili produžetka uredskog sastanka.

Nagrade i priznanja:

Od 2009. godine restoran Club Waldinger nalazi se među 100 najboljih restorana. Prema izboru portala Gastronaut, 2013. je najbolji restoran Slavonije i Podunavlja, a prema izboru čitatelja priloga Dobra hrana, uvršten je među 100 najboljih restorana regije Alpe Adria.
Preporuka Michelin vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari