Najviši hrvatski otok Brač, nadaleko je poznat i po prekrasnom pitoresknom mjestašcu Bolu, njegovoj izdvojenoj plaži Zlatni Rat, briljantnim vinima i sjajnoj hrani. Sve je to na jednome mjestu okupljeno u restoranu Plaža Borak, koji je dio hotela Borak negdje na pola puta između mjesta i glavne plaže, odnosno desetak minuta lagane šetnje uz obalu u predivnom hladu borova.

Sam restoran Plaža Borak smješten je ispod same šetnice tik uz more i prekrasnog je romantičnog ambijenta. Mjesto je idealno za osvježenje preko dana uz konstantan brački prirodni ventilator - osvježavajući vjetar maestral, a navečer postaje idealna kulisa za romantične večere uz svijeće, pod zvijezdama i uz živu glazbu. Kapacitet restorana je ogromnih 350 mjesta i u biti je idealan za svadbu uz more, koju nikad nećete zaboraviti.

Ono najljepše što vas očekuje u Plaži Borak je svakako pogled na more i susjedni otok Hvar, uz surfere, kupače, stalan šušur preplanulih ljudi. Ponuda jela je potpuno šarolika i ovdje ima stvarno svega za svakoga. Obrok smo započeli smo klasično morsko, a kušali smo i fini dalmatinski pršut i ovčji sir s mesne plate. Dakle, fantastičan pršut, dugo nismo probali bolji.
Ni morska plata nije bila loša, naprotiv, marinirani i slani inćuni, kapari, motar, kozice i salata od hobotnice tradicionalan su početak obroka u ovim krajevima, a fantastično ih je podiglo vino kuće, izvanredan Pošip Stina 2018. Briljantno, nagrađivano vino poput svilene rukavice pazi na svaki zalogaj i trenutno mu diže kvalitetu.

Iako je Borak pretežno riblji restoran, kako mu to i nalaže blizina mora pa u ponudi ima orade, brancine, zubace i drugu ribu Jadrana, jako kulturno i ugodno osoblje nam je ponudilo i specijalitet restorana, janjeće kotlete i ramstek Charolais goveda s njihove farme u centralnoj Hrvatskoj. Nismo mogli odoljeti, i uz zanimljivu kombinaciju s lešo blitvom i krumpirom sjajno smo spojili ovu deliciju s crnim vinom Plavac Stina 2017. Moćno, jako, a opet tako plemenito vino u spoju s mesom punim sokova i okusa daje dobitnu kombinaciju. Dakle, vlastito vino i steakovi, za svaku pohvalu!
Za kraj, došao je i semifreddo, ovdje pojačan na njihov način, sa suhim grožđicama. Kada ste već na otoku vina i grožđa, zašto ne?

Plaža Borak ima široku ponudu različitih riba, rakova, školjaka i glavonožaca, a pravi je gušt gledati majstore roštilja koji neumorno skakuću oko žara i pripremaju vaše i tuđe obroke. Dnevno osvježenje i večernja romantika na prekrasnom otoku Braču nešto je što stvarno trebate priuštiti sebi barem jednom godišnje. Dođite i uživajte u vrhunskom bračkom vinu i delicijama s pogledom na najljepše more na svijetu, sigurno ćete se zaljubiti...

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +38521306202

Web: www.brachotelborak.com/restoran-plaza-borak-brac.aspx

E-mail: borakbeach@bluesunhotels.com

Radno vrijeme: 09.00 - 24.00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Put Zlatnog rata 1, 21420, Bol

Broj mjesta: 340

Cjenovni rang:

Opis restorana:

Najviši hrvatski otok Brač, nadaleko je poznat i po prekrasnom pitoresknom mjestašcu Bolu, njegovoj izdvojenoj plaži Zlatni Rat, briljantnim vinima i sjajnoj hrani. Sve je to na jednome mjestu okupljeno u restoranu Plaža Borak, koji je dio hotela Borak negdje na pola puta između mjesta i glavne plaže, odnosno desetak minuta lagane šetnje uz obalu u predivnom hladu borova.
Komentari