Petro, Rastoke


JRE Hrvatska

Lovačka
Davor Hrvojević
Cjenovni rang:

Kako je Hrvatska u svijetu najpoznatija po ljepotama svoga mora, unutrašnji dio zna nepravedno biti zapostavljen, što apsolutno mora biti ispravljeno. Tako je i područje između Karlovca i Plitvičkih jezera gotovo neotkriveno, puno divnih šuma i netaknute prirode, a jedno od najljepših mjesta za odmor su definitivno Rastoke, na uvijek osvježavajućoj rijeci Slunjčici koja se ovdje ulijeva u veću Koranu.

Upravo na vodi, na starinskoj drvenoj konstrukciji, okružen vodom, mlinovima i slapovima, nalazi se i restoran Petro. Ovo je u pravom smislu - vodeni svijet, sinergija kopna i vode koja obgrljuje slatke drvene otočiće pune stolova i stolica skrivenih pod slamnatim suncobranima. Petro je nastao od ribe, i riba je ono po čemu će uvijek biti prepoznatljiv. Naime, restoran se nalazi iznad bazena sa živim pastrvama koje su danas apsolutni broj jedan u restoranu.

Ovaj pet friendly lokal koji više od deset godina služi kao mamac za ljude koji se vraćaju s mora, ili idu na isto, kao i vikend izletište za one kojima se da voziti sat i pol od metropole. I tu su se uvijek jele pečene pastrve. Lista je u međuvremenu dosta proširena, pa danas jako dobro prolaze i teletina i janjetina ispod peke, jelenji biftek, kao i novi hit - gulaš od medvjeda.

Iako nam je jako zamirisala plata „Lovačka priča“ s pršutom medvjeda, jelena i vepra te domaćim sirom, u kući riječne ribe, odabrali smo salatu s dimljenom pastrvom. Obilna, zasitna porcija na kojoj se ne štedi ni u čemu, savršeno dočarava kako se jelo nekada. Plemenito meso pastrve, s ne pretjerano agresivnim mirisom dima s jakim umakom na obilju sezonske salate. Kompletan obrok, a ne predjelo, sjajno se sljubilo s lokalnim, prvim slunjskim vinom OPG-a Obrovac, Chardonnayom 2018. Uz lokalna, na karti su i vina priznatih vinara iz Slavonije, Istre i Dalmacije.

Konačno, na stol je došla i pastrva. Svježa, velika, poslužena uz pečeni krumpir i povrće te savršeno zapečene korice na mramornim pločama na roštilju. Delicija samo takva, povratak prirodi i uživanje u svakom komadiću, izvrsno je po preporuci jako ugodnog osoblja sljubljeno s Cabernet sauvignonom vinarije Iuris. Divota, obavezno probajte koricu!

Najveće oduševljenje je ipak otišlo na račun deserta, mlinarske torte koju smo probali prvi put. Kombinacija palente, suhih šljiva i mascarponea je jednostavno dobitna. Osvježavajuća, originalna, ne preslatka, čista petica!

Petro i Rastoke su destinacija kojom se Hrvatska s pravom ponosi, mjesto gdje tradicija susreće moderan izričaj i gdje se stvarno fino jede. Jedini će vam problem biti – odvojiti se od prekrasnog pogleda na prirodu i vodu koja vas okružuje. Prekrasno mjesto za savršen izlet.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 47 777 709

Web: www.petro-rastoke.com/index.html

E-mail: petro@slunj.net

Radno vrijeme: 09:00 - 22:00

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Rastoke 29, 47240, Slunj

Broj mjesta: 170

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Rastoke: jedinstvena igra Majke prirode, prekrasna mreža slapova, putova i mlinova, mjesto istinskog užitka. U njenim njedrima nalazi se Petro: oaza vode, zelenila i gastronomskih užitaka. Već 10 godina pruža toplu dobrodošlicu svim ljubiteljima prirode i bogate povijesti, kreira idealan odmor za posjetitelje te ispunjava sve njihove hedonističke želje. Uživajte bez ograničenja, povedite svoje najdraže, impresionirajte svoje poslovne partnere, ostvarite svoje ljubavne planove. A u carstvu vidre i pastrve, vaši ljubimci su uvijek dobrodošli.
Sezonski menu
Komentari