Pelegrini


Michelin preporuka
Michelin zvijezdica
Gault&Millau Hrvatska
JRE Hrvatska

Mediteranska
Rudolf Štefan
Cjenovni rang:

Doći u Hrvatsku, a ne posjetiti prekrasan Šibenik je nešto što se jednostavno ne smije dogoditi. Divno more, parkovi i monumentalne građevine krase ovaj prekrasan grad, a u svijetu gurmana jedno se mjesto posebno ističe. Naime, osim što se nalazi na savršenoj lokaciji, tik uz crkvu Sv. Jakova, restoran Pelegrini je treći put za redom proglašen najboljim u Hrvatskoj!

Želite li doživjeti jela u sljedovima, vrhunski degustacijski meni i uslugu na najvišem nivou, onda ste došli na pravo mjesto, jer Pelegrini je uistinu sve to. Najbolji od najboljih po ocjeni stručnjaka i gostiju. Restoran se sastoji od tri dijela, velebne terase, unutrašnjosti s kuhinjom i nekoliko stolova na stepenicama s pogledom na predivnu crkvu. Unutrašnjost krasi minimalizam, kameni dijelovi s malo drva, priznanja na jednoj polici... sve je posvećeno pripremi hrane, dizajniranju i posluzi.

Filozofija lokala je koristiti što je moguće više lokalne namirnice prema tradicionalnim receptima kojima se dodaje nešto modernog štiha, kao i dodataka iz svih svjetskih kuhinja. Na meniju je 27 jela, od predjela do deserta, od kojih gost za ručak bira minimalno tri, odnosno pet za večeru. Dakle, ako za večeru želite, možete naručiti i pet glavnih jela!

Svježina i sezonalnost namirnica vidi se već na domaćim kamenicama, svježim mirisnim školjkama koje dolaze iz njihovog uzgajališta pored Skradina. Maslinovo ulje rade sami u okolici Šibenika, a domaći kiseli kruh nastaje pripremom koja traje 15 dana. Topla i hladna predjela odmah vam daju do znanja da je ovdje sve na svjetskom nivou, kombinacije su bogate, sastojci pomno birani, a izbor vina fantastičan. Neka vina kuće nastaju u suradnji Chefa Rudolfa Štefana i vinarije Bibich iz obližnjeg Plastova kraj Skradina. Briljantna vina (lokalne sorte, kao i svjetske), ali što je još bitnije, fantastično uparena sa svakim jelom. Obavezno naručite preporučena vina s jelom, jer je doživljaj neopisiv.

Domaće sipe, lignje, vlastita crna tjestenina, ikra ježinca, sve je svježe i jadransko, ali i mesni specijaliteti su podjednako zastupljeni, naravno, sve na poseban način – ovdje ništa nije ordinarno, sve je namijenjeno apsolutnom užitku svakoga gosta. „Sipa i njok“ je vrsta jela koju jednostavno morate probati i shvatit ćete zašto trebate posjetiti Hrvatsku, doći u Dalmaciju i jesti jela iz našeg mora. Možda i najbolje jelo u Hrvatskoj, spoj prirode, mora, ljubavi i kulinarskoga znanja.

Pelegrini je u samom vrhu najboljih restorana u Hrvatskoj, zato je svakako za preporučiti. Kruna gastronomije, zasluženo na tronu!

Autor fotografije: Pelegrini fotografije

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 022/213-701

Web: pelegrini.hr

E-mail: reservations@pelegrini.hr

Radno vrijeme: Utorak – Nedjelja: ručak 12:00–15:00h
večera 18.30–24:00h

Regija: Dalmacija-Šibenik

Adresa: Ul Jurja Dalmatinca 1; 22000, Šibenik

Broj mjesta: 30

Cjenovni rang: više od 300kn

Opis restorana:

Pelegrini se nalazi u srcu Šibenika, u 700 godina staroj Vili Pelegrini-Tambača, pokraj Katedrale Sv. Jakova. Kulinarska filozofija chefa Rudolfa Štefana bazira se na kreativnom spajanju tradicionalnog i modernog. Naglasak je na lokalnim namirnicama i kontinuiranoj edukaciji osoblja, dok je imperativ inovativno reinterpretirati tradicionalne okuse. Gastronomsko nasljeđe neiscrpna je inspiracija, a izvrsnost u svakom trenutku cilj je kojemu se teži iz dana u dan. Pelegrini ove godine slavi 10 godina postojanja.

Nagrade i priznanja:

JRE Service Award 2017.
MICHELIN zvjezdica
Gault&Millau Croatia 2018
Sezonski menu
Komentari