Otto & Frank

Fine dining/conceptual
Zoran Pongrašić
Cjenovni rang:

Gault&Millau: Trophies Gault&Millau Croatia 2018, Zagreb POP

Vlasnici su lokalu ime dali po svojim kućnim ljubimcima, mački i buldogu, a za chefa su uzeli iskusnog Zorana Pongrašića. Cilj im je gostima ponuditi domaću hranu te surađivati s malim i kvalitetnim OPG-ovima ili obrtima (mali proizvođači kruha, mesa, čvaraka, krvavica…), te stvarati tradicionalne hrvatske recepte na moderan način. U Otto&Frank možete svratiti i od ranog jutra na kvalitetan doručak. Birati možete između zobene kaše, pohanog kruha ili tosta od klasika, ili pak zagrebačkog doručka koji uključuje kruh, sir i vrhnje, zapečenu šunku, radič, pržena poširana jaja, rotkve i mladi luk. Da, ovo može bez problema proći i kao predjelo, dapače, i to još uz svježi pošip Rizman – idila! Za svaku je preporuku obrok započeti i s juhom od cvjetače i uljem tartufa te prženom tortiljom u sezamu. Lagana i nježna, jednostavnih okusa, na divan način otvara apetit, a u isto je vrijeme ima dovoljno za jedan laganiji obrok.

S obzirom na lokaciju u blizini Dolca, centralne gradske tržnice, ponuda jela bazira se na svježim namirnicama svakodnevno dopremljenim s najopskrbljenije lokacije metropole. Domaća pašteta je slatkasta, s izraženim aromama konjaka i poslužena uz hrpu hrskavog kruha, a onda nam je zamirisala tjestenina sa šumskim gljivama, pancetom i dimljenom ricottom. Poznati su i po krvavicama i punjenim paprikama, ovisno o dijelu godine jer se sezonalnost pomno prati.

Najjača je ipak ponuda burgera, od kojih treba izdvojiti klasični, ali i janjeći koji je spravljen za prave sladokusce. Zanimljivo je da se unatoč jake vinske karte na kojoj nalaze imena kao što su Roxanich, Bolfan, Tomac i Petrač, goste se potiče da sa sobom donesu i pokoju bocu svog vina (BYOB) za koje se onda naplaćuje usluživanje. Janjeći burger savršeno prija uz plavac Rizman, pa ako volite kombinaciju komorača u mesu i višnje u vinu, ovo je definitivno nešto za vas!

Njihove nadaleko poznate šnenokle nestaju u trenu, a rade ih na više načina, od custarda s tostiranim sjemenkama koromača i honeycombom, do onih kuhanih u kokosovom mlijeku s coulisom od maline. Za preporučiti je i pečeni mousse od tamne čokolade i kestena, coulis od bobičastog voća, chantillyja, dehidrirane maline i tostiranih badema.

Da ne duljimo, uvjerite se što prije i sami kako Zagreb može izgledati kao svjetska metropola i uživajte u ukusima, mirisima i pićima na početku predivne, uredne i uvijek pune Tkalčićeve ulice. Osjetite duh Zagreba, uživajte u njegovoj najljepšoj ulici i vrhunskim zalogajima kreativnih ljudi!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4824-288

Web: www.otto-frank.com/

E-mail: otto.frank.bar@gmail.com

Radno vrijeme: PON - ČET 8:00 - 24:00
PET - SUB 8:00 - 01:00
NED 9:00 - 23:00

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Tkalčićeva 20, 10000 Zagreb

Broj mjesta: 81

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Zagrebačka Tkalčićeva ulica 2016. je godine postala bogatija za jedan malen, ali izvrstan bistro, koji malo koketira i sa street foodom. Otto&Frank je tako sa sjajnom ponudom raznovrsnih jela i s kvalitetnom vinskom listom, ubrzo postao omiljeno odredište za gurmane željne brze, fine i jednostavne hrane. Comfort food, Craft Beer, Good Wine & Guilty pleasures, riječi su koje najbolje opisuju ovu oazu na početku zagrebačke turističke žile kucavice...

Nagrade i priznanja:

Gault&Millau Croatia 2018
Sezonski menu
Komentari