Nota BeneMediteranska
Denis Jerković
Cjenovni rang:

Naime, kako se boriti protiv visokih ljetnih temperatura, a da ne pretjerate s kalorijama, niti da se osjećate umorno od klasičnih fast-food obroka? Bez ikakvih problema, jer Nota Bene u samom srcu slatke podbiokovske Podgore o svojim gostima brine na najvišem nivou. Ponosna na svoju filozofiju „Najbolje od Mediterana“ iznutra je također uređena s puno ukusa, prozračna i elegantna s prekrasnim starim fotografijama mjesta.

Denis Jerković, chef koji je svojevremeno kuhao i za američkog ambasadora, želi izbjeći miješanje svakojakih jela kojih ima inače u ponudama restorana (od burgera do đuveča) pa svake godine smišlja nešto novo. Za predjelo tako, na posteljici od miješane salate dolazi - hladetina od hobotnice, s friganim krakovima, polivena s malo ulja od jastoga i majonezu od bučinog ulja. Zanimljivo, veselo - i potpuno drugačije od klasičnog. Krajančićev Pošip Intrada 2016. dolazi s obližnjeg otoka Korčule i sam po sebi je remek djelo, a uz jaku, kompleksnu hobotnicu dodatno pokazuje svoju kvalitetu. Povrće nabavljaju iz vlastitog vrta u Igranima, udaljenim 10 kilometara, dok se kruh za restoran posebno peče u krušnoj peći u Imotskom.

Kompresirana teletina s pireom od maslaca i krumpira, samoniklim divljim biljem i prahom od maslinovog ulja dolazi kao glavno jelo. Ozbiljno dobar Meneghetti merlot 2016. predstavlja jake adute istarskih vinara, na koja su u Nota Bene jako ponosni. Tako je uz bonus jelo, specijalitet lokala romba zapečenog u soli i sipinom crnilu s izvrsnom domaćom blitvom te posoljen solju od kapara, poslužena Festigia Malvazija Vižinada riserva 2015. Romb još dolazi i na gregadu i u škartocu, ali ovo je čisti spektakl. Izvrsno jelo.

Na kraju svega, na stol dolazi paradižot, odnosno šnenokle, jedan od dva najjača specijaliteta lokala, uz već nadaleko opjevan rižoto od jastoga. Prvo dolazi tanjur s krutim dijelom jela, zatim vam susretljiv i elokventan konobar u jelo stavlja maslinovo ulje, a na kraju i tekući dio kolača. Performans i pol s više nego ukusnim završetkom!

Nota Bene je zanimljiv, kreativan i mrvicu drugačiji restoran od većine koje ćete pronaći u okolici. Želite li uživati uz klimu ili plažu, u miru ili kraj šetnice, imaju rješenje za sve. A jednom kad vidite kako vam konobar iz okamenjene pečene soli vadi na tanjur snježno bijele filete vrhunske ribe, imat ćete još dugo o čemu pričati. Obavezno ponesite fotoaparat!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 (0)21 601 740

Web: www.facebook.com/TavernNotaBene/

E-mail: info@medorahotels.com

Radno vrijeme: 10:00 - 00:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Branimirova Obala 95A, Podgora

Broj mjesta: 100

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Šetnjica uz dugu, čistu, nepreglednu plažu, široke slamnate suncobrane kraj malih borova kao potpora te pogled na beskrajno, tirkizno plavo more. Podgora je upravo jedno od onih divnih mjesta Makarske rivijere koja će svojim suncem, toplinom i umirujućim udaranjem valova o sitno kamenje napuniti vaše baterije za sljedećih 11 mjeseci. A Nota Bene by Medora Auri taverna će vam se potruditi ispričati hrvatsku gastronomsku priču na jedan sasvim drugačiji način.
Sezonski menu
Komentari