Na SušakuMediteranska
Miro Sajčić
Cjenovni rang:

Na jednom od riječkih brda iznad obale gdje je nekad bio kultni restoran Ivica i Marica, već 14 godina traje priča gostionice Na Sušaku. Krenuli su s roštiljem, napravili vrhunsku smjesu za mljeveno meso, i s vremenom samo širili svoju ponudu i dobru priču. Godinama se ovdje pazilo da svaki tanjur bude personaliziran i uvijek trudilo oko svakog gosta osobno. Terasa je ugodna, sva u drvetu, s pogledom na parkić, unutrašnjost više intimna nego elitna, ali ovdje se ionako za više nego povoljne cijene dolazi fino i obilno najesti. A ako ste pretjerali, možete i prespavati u njihovim apartmanima...

Na Sušaku je mjesto gdje nema ribe ni pizze, nego je uz par jela za vegetarijance uglavnom sve posvećeno jelima s mesom i od mesa. Pazi se na sastojke i drži do detalja, tako da se za svaki komad mesa garantira svježina i porijeklo. U zadnje vrijeme sve je jača koncentracija na steakove, ali više nego ugodno osoblje naglašava i izradu vlastite tjestenine, raviola, kroketa, šurlica, njoka... Također, izvrstan kućni kruh se peče u lokalu baš svakoga jutra.

Istarski pljukanci na pastirski način došli su kao toplo predjelo, iako na meniju ima i pršuta, sireva, kao i tartarski biftek, no zaintrigiralo nas je ime ove tradicionalne delicije. Sjajni tvrdi pljukanci u moćnom mesnom umaku dolaze u obilnoj porciji, a mirisi i arome su još naglašeniji uz pratnju bijelog vina Radovan malvazija 2018., remek djela poznatog vinara iz obližnje Istre. Izvrsna kombinacija svježe i cvjetne malvazije i kombinacije umaka od mesa, luka i mediteranskih začina u idealnom omjeru.

Jedna od prednosti lokala je i to što imaju povrće iz nabave iz vlastite firme. Za svaki šnicl možete od personala dobiti točan naziv i mjesto gdje je nabavljen, a to je isključivo najbolje iz cijele Hrvatske, od Slavonije preko lokalnog Grobnika, dok recimo konjsko meso stiže iz Karlovca. Ovo zadnje navodimo jer nas je intuicija pored specijaliteta kao što su ramsteci i bifteci od govedine, svinjski lungići ili teleći kotleti, nekako ipak navela na ždrebeći biftek u umaku od meda, feferona i češnjaka. Briljantno, mekano, sočno, idealno pikantno jelo posluženo je uz još jedan biser, Radovan merlot 2015. S divnom aromom kupine, ovo je gusto, jako i konkretno vino savršeno upariti s izvanrednim, maženim i paženim komadom mesa. Dugo nismo ovako uživali u ovoj vrsti mesa, možda i najbolja lokacija u Hrvatskoj za ždrebetinu.

Marenda se ovdje poslužuje svaki dan, tako da prije podne možete naletjeti i na neke hrvatske klasike, a svakako vam preporučujemo da temeljito isprobate i kolače koje potpisuje supruga vlasnika lokala. Zanimljivo je što su uglavnom bezglutenski, u svim bojama i oblicima, a ima ih barem pet različitih dnevno, pa je tako svoj danak prvo dala torta od šumskog voća i sira - osvježavajuća, kiselkasta, nježna... Ali onda je na red došla i ogromna energetska bomba u vidu Torte Sušak, s orasima, nutelom, i jako, jako puno čokolade. Kakvo finale!

Na Sušaku je mjesto gdje ćete se doći dobro i puno najesti. Nije to oaza sitnih zalogaja i finger fooda s dizajniranim svijećnjacima, nego jednostavna i iskrena mesna oaza u kojoj ćete na najbolji mogući način nadoknaditi izgubljene kalorije uživajući u vrhunskim namirnicama spremljenim na izvrstan način. Ako volite tradicionalni, starinski okus od gulaša preko tjestenina do fantastičnog roštilja i pogotovo konjskog mesa, često ćete se vraćati u blizinu poznatog riječkog nebodera. Vrhunsko meso i sjajna vina - kapa dolje!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 51 436 050

Web: www.facebook.com/pages/Na-Su%C5%A1aku/

E-mail: zlatko.segota@ri.htnet.hr

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Subota 09h - 11h
Nedjelja 13h - 17h

Regija: Istra

Adresa: Radnička ul. 21, 51000, Rijeka

Broj mjesta: 160

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Na Sušaku je mjesto gdje ćete se doći dobro i puno najesti. Nije to oaza sitnih zalogaja i finger fooda s dizajniranim svijećnjacima, nego jednostavna i iskrena mesna oaza u kojoj ćete na najbolji mogući način nadoknaditi izgubljene kalorije uživajući u vrhunskim namirnicama spremljenim na izvrstan način. Ako volite tradicionalni, starinski okus od gulaša preko tjestenina do fantastičnog roštilja i pogotovo konjskog mesa, često ćete se vraćati u blizinu poznatog riječkog nebodera. Vrhunsko meso i sjajna vina!
Sezonski menu
Komentari