Moro Beach StupeMediteranska
Igor Gudac, Matija Kruhonja
Cjenovni rang:

Jedna je stvar imati restoran na obali sa strujom, vodom, infrastrukturom, a nešto sasvim drugo pokušati napraviti mjesto za uživanje na otočiću površine tek 0,018 km². Dakle, na toj prekrasnoj, čistoj i najprozirnijim morem na svijetu okruženoj orahovoj ljusci netko se domislio izgraditi chill zonu za bijeg od svijeta i guštanje u najboljim specijalitetima Mediterana. I u tome su uspjeli!

Stupa je otočić koji ima, zahvaljujući Moro Beachu, danas ima svoj desalinizator, agregat, wi-fi... Riječ je o koncesiji u kojoj su vlasnici htjeli spojiti opuštanje, koktele, najbolja vina, vrhunsku hranu i atmosferu. Presedan je da ne morate platiti privez niti sidrište za svoje plovilo, ali niti jesti ni piti, jer vas na to nitko ne tjera. No, naša misija , nakon duljeg kupanja u nevjerojatno čistom moru, bila je prepustili se užicima.

Za kuhanje je angažiran poznati chef Igor Gudac s kojim nema šale, napravivši pomak od tradicionalne autohtone dalmatinske spize prema mondenom štihu na svjetski način. A nudi se sve, samo da je iz susjedstva i svježe. Na ovoj chill oazi sve je pomaknuto, drugačije i dignuto na viši nivo pa tako i sam početak, „tanjur“ od brancina i pečene breskve, s bosiljkom i pistacijom te čipsom od kozica, što je u konačnici naprosto sjajna kombinacija. Bosiljak sve drži na okupu, i sa svih se strana osjeti divan sklad voća i mora.

Prvi hrvatski dingač rose St. Hills sjajno je pratio ovo jelo, ali se još više svojom osebujnošću nametnuo uz sljedeće jelo, rižoto kuhan u temeljcu od grdobine na pari s mrvicom gušćje jetre na vrhu. Dakle, ovo je čisti užitak. Grdobina je nježna, meka, ne izdvaja se, ali odabirom maslinovih ulja i gušćom jetrom predstavlja posebno iskustvo. Jedan od najboljih rižota koji sam kušao u životu.

U Moro Beachu ćete dobiti ribu od najboljih ribara u kraju i zato se ovdje okuplja i redovita slavna publika sa svih strana svijeta. No kako nije u ribama sve, probali smo i janjetinu ispod peke s domaćom svježom salatom uz plavac Radica s Visa. Mekano i mirisno, osjećaj koji se pamti. Bio bi to sjajan završetak gozbice da tu nije došao crème anglaise, s lubenicom u soku od limuna te uljem bosiljka. Kiselkasto-slatka krema, svježe, uljno, savršeno kompilirano sa sous-vide lubenicom.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 099/490-9606

Web: www.stupe.hr/

E-mail: info@stupe.hr

Radno vrijeme: PON - NED: Cijeli dan

Regija: Dalmacija-Dubrovnik

Adresa: Stupe bb, Otok Stupe, 20260 Korčula

Broj mjesta: 70

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Moro Beach Stupe je jednostavno maleni raj za nautičare idejnog tvorca Pere Lozice. Atmosfera vas diže, miče, stvara od vas novo biće, sretnije i s više uključenih čula. Savršenstvo lokacije tog malenog otočića kojeg su vrijedni ljudi pretvorili u idealno utočište za sve ljude dobre volje, od svjetskih zvijezda do onih željnih samo zabave i uživanja u divnom moru i zraku – svi će se savršeno uklopiti u otočić s prepoznatljivom ljuljačkom ispred sidrišta. Ovdje su odlučili svijetu prezentirati kako Hrvatska ima dobre namirnice, nezaboravne lokacije i najljepše more na svijetu!
Sezonski menu
Komentari