Molo Longo



Mediteranska
Cjenovni rang:

Restoran Molo Lungo je ime dobio po tome što se nalazi upravo na najisturenijem vrhu mola koji s morem spaja centar grada Rijeke. Na drugom je katu zgrade, sav u staklu, uređen poput nekog starinskog prekooceanskog broda oduševit će vas na prvi pogled. I prije nego što se odlučite što ćete naručiti, odmah vam je jasno da će to biti riba, jer se svuda oko vas prostire more i imate dojam da ste na nekom osamljenom otoku.

Rijeka je glavno naselje Primorske Hrvatske i samim time se ponosi svojim ribljim receptima, a Molo Lungo se od svojih početaka hvali upravo njima. Riječ je o klasičnom ribljem restoranu u kojem naravno ima i Fiorentine i steakova pa i poneki gulaš od svojih provjerenih mesara, ali se gotovo sve ipak bazira na svježoj ribi, školjkašima, rakovima i svemu što dolazi iz Jadranskog mora u koje ne možete prestati gledati sa svog stola.

Za predjelo, tu je izbor više juha, rižota i salata, ali izbor je pao na juhu od kozica i miks rižota. Bijeli rižoto od kozica nježno je otvorio dan, stapajući se s Fakin malvazijom 2018. mrvicu bolje od crnog rižota od sipe. Crni rižoto je jači i ozbiljniji, a kao ukras na vrhu je došla i Jakubova kapica, grilana i bogato okupana maslinovim uljem Buterin iz okolice Zadra. Sjajno, ozbiljno, gotovo da vam i ne treba glavno jelo nakon ovoga. Juha od kozica je ukusno, kompleksno, jako jelo s puno slatkih i slanih detalja, fina, ne prejako zgusnuta, puna joda, mirisa i okusa mora. Izvrstan izbor.

Na misli o zadnjem jelu dana zaboravit ćete onog trena kad vam zamiriši riba s grila, i kad se ukaže plata s plodovima mora Molo Longo, na koju su ovdje najponosniji jer vam vjerno dočarava ono što bi ljudi koji stoje iza lokala željeli da upamtite o njima. Plata je ogromna, šarena, raznovrsna, na njoj su manje ribe, ali divlje, s pričom. Uz zubaca, oradu i list, tu je i pohani oslić, kao i štapići grdobine pohani s bademovim listićima te par kapelunga školjkica s mirisom drva od roštilja. Sva riba se peče na ugljenu i ima onaj predivan miris dalmatinskog bilja, makije i drva. Za prilog je došla blitva s krumpirom, kruh je domaći, vlažan i divno mastan s hrskavom koricom, a za piće fantastičan teran Arman 2012. koji je svojom aromom kupine izvrsno pratio dim i okuse mora. Stvarno za najesti se i dugo uživati u najboljem iz Jadrana.

Od više deserata pažnju privlači štrudl u čaši, kombinacija jabuka, šlaga, oraha i mljevenih keksa za izvrstan završetak stvarno lijepog obroka. Molo Lungo nije otmjen restoran, sve je umjereno i odmjereno, a osoblje toliko ugodno i pristojno da ćete istoga dana kad napuštate ovaj prekrasan grad na obali Jadranskog mora, odmah početi planirati novi posjet. Nježno, ne pretenciozno, vrijednost za novac i prekrasan pogled – čist užitak za uspomenu na Rijeku.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 51 301 917

Web: mololongo.hr

E-mail: info@mololongo.hr

Radno vrijeme: Svaki danom od 10 – 23 sati, osim nedjeljom.

Regija: Kvarner

Adresa: Riječki lukobran, Rijeka

Broj mjesta: 250

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran Molo Lungo je ime dobio po tome što se nalazi upravo na najisturenijem vrhu mola koji s morem spaja centar grada Rijeke. Na drugom je katu zgrade, sav u staklu, uređen poput nekog starinskog prekooceanskog broda oduševit će vas na prvi pogled. I prije nego što se odlučite što ćete naručiti, odmah vam je jasno da će to biti riba, jer se svuda oko vas prostire more i imate dojam da ste na nekom osamljenom otoku.
Sezonski menu
Komentari