MizarolaMediteranska
Cjenovni rang:

U potrazi za oazom u kojoj se i usred sezone može čuti pokoja riječ hvarskog dijalekta, put nas je odveo u Mizarolu. Slijedeći mirise domaće kuhinje, u šetnji glatkim kamenim uličicama, naišli smo na restoran u kojem je uvijek živo. Za najbolja mjesta u restoranu vrijedi se popeti stubama što vode do stolova s pogledom na rumene crjepove starih krovova, tipične zelene rolete i nešto bljeđe grozdove što strpljivo čekaju jesen.

„Lijepo je vidjeti vas opet!“, govori konobar na tečnom engleskom gostima za susjednim stolom koji veselo odgovaraju kako su došli na sočne lazanje. To je dobar znak! Ljetne nam temperature nisu dopuštala jela poput pizze, koja je navodno odlična, pa smo se u mediteranskom duhu odlučili na rižot koji skriva blago Jadrana. Školjke, sipe ili rakovi, pitanje je? Nismo pogriješili s rižotom od vongola, kozica i mladog luka. Stigla je velika porcija što miriše na more i svježe školjke. U Mizaroli ne štede na količini pa nema straha da ćete kući otići gladni. Sočni komadi kozica i užitak traženja sočnog mesa vongola predstavljaju dodatan užitak. Dodali smo mu još nekoliko kapi domaćeg maslinova ulja što mami sa stola za potpunu senzaciju. Uz rižot smo se odlučili za domaće vino. Iako korektno, najbolje je posluženo na tradicionalan dalmatinski način – crno razrijeđeno vodom u bevandu ili bijelo s mineralnom jer tako savršeno gasi žeđ. O vrhunskim hvarskim vinima najbolje je priupitati srdačne domaćine, a Mizarola se može pohvaliti sjajnim etiketama.

Prema preporuci kuće za kraj smo odabrali semifreddo s bademima. Savršeni ljetni odabir ponudio je kremasto osvježenje. Za dodatnu igru pod zubima tu su i fino karamelizirani orašasti plodovi. Savršena ravnoteža okusa u ovom naizgled jednostavnom jelu mnogo otkriva o umijeću kuhara. Obećali smo sami sebi da ćemo se vratiti kako bismo kušali i tiramisu. Možda i janjetinu ili dnevno svježu ribu? O tome ćemo razmišljati do idućeg posjeta Mizaroli.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/799-978

E-mail: marinoradojkovic@yahoo.com

Radno vrijeme: PON - NED: 12:00 - 00:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Trg Sv. Stjepana 32, 21450 Hvar

Broj mjesta: 0

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Mizarola nalazi se u samom srcu grada Hvara. Nude veliki izbor pizza kao i mnogo različitih dalmatinskih specijaliteta. Jedan je od hvarskih restorana koji rade tokom cijele godine. Ako želite kušati razne gurmanske specijalitete dok promatrate život lokalnih ljudi, restoran Mizarola uvijek je dobar izbor jer podjednako privlači i lokalne i strane goste.
Sezonski menu
Komentari