Međimurski dvoriTradicionalna
Tatjana Martinjaš i Elena Novak
Cjenovni rang:

Svega šest kilometara od Čakovca, u malenom živopisnom Lopatincu nalazi se veliko, prostrano i poput kućice iz bajke uređeno izletište Međimurski dvori. Prije 14 godina današnji vlasnik sa suprugom preuzima ovo zdanje, potpuno ga preuređuje i stvara izletnički raj za grupe turista. Dvori nisu samo običan restoran, nego i mjesto gdje možete održavati team buildinge, kulinarske radionice, razgledavati kućice starih zanata i uživati u prekrasnoj ljepoti sjeverozapadne Hrvatske.

Imanje je smješteno na samom početku međimurske vinske ceste i ceste tradicije koja okuplja ponudu tradicionalnih i autohtonih proizvoda. Veliki parking, nekoliko objekata, dječja igrališta, vrtovi sa začinskim biljem, zelenilo i priroda odmah će vas navesti da se opustite, a njihovi domaći likeri od ružinih latica i aronije te nekoliko rakija, u tome će samo još više pomoći.

Međimurski dvori svoju kuhinju baziraju na čistoj tradiciji, receptima naših starih, jednostavnim težačkim jelima koja uz pomoć modernih tehnologija kod njih izgledaju još bolje. A i okus je takav, u što smo se odmah uvjerili probavši delicije s plate na kojoj su bili meso iz tiblice, kosana mast i domaća pačja pašteta. Starinski recept za čuvanje mesa za zimu u masti, nekad je bio nužan za preživljavanje, a danas je totalno otkriće ljudima koji nisu za to čuli. Pušipel Cmrečnjak 2017. svojom svježinom i voćnim aromama idealno je obgrlio masnoće slasnog predjela, koje je onda dodatno ublažila nježna juha od buče, tradicionalan, ali i sezonski specijalitet ovog kraja, pojačan sjemenkama i bučinim uljem. Namirnice se biraju s posebnom pažnjom, pa tako patke dolaze s farmi u krugu 15 kilometara, krumpir iz Mihovljana, a povrće od više dobavljača, ako ga već nemaju u dvorištu...

Nedjeljom se u lokalu svaki put nude nova jela, a preko tjedna se uvijek preporučuje ono što je najsvježije: interakcija s gostom je ovdje na prvome mjestu, u što smo se uvjerili razgovarajući sa sjajnim i elokventnim osobljem. Sva tjestenina se radi u kući, a po dvorištu šeću kokoši raznih sorti čija su jaja na dnevnoj ponudi. Baza su tradicionalna jela kao što su jelenji file u lovačkom umaku s crnim vinom, „temfana“ piletina (na bazi vrhnja i crvene paprike) s domaćim širokim rezancima i "črne čurke" (krvavice) s kiselim kupusom i restanim krumpirom. Vinska karta ima pedeset etiketa, a poznati su po bogatoj ponudi predikatnih vina. Uz mekana i sočna BBQ rebrica, jelo dana su svakako bila izvrsna pačja prsa s borovnicama i naprosto genijalnim prženim nježnim i lagano kiselim osvježavajućim kuglicama od kravljeg sira. Ovo jelo je izvrsno sjelo uz cabernet sauvignon barrique Tomšić 2016.

Muškat Belović je bio totalno otkriće, s izazovnim aromama kruške i jabuke, i izvrsno je pratio međimursku gibanicu i još jedan specijalitet ovog bogatog kraja, štrudl s tikvicama i makom. Zdravo, bez šećera, ukusno i potpuno novo za ljude koji nisu posjetili ovaj kraj.

Međimurski dvori su poznati po svom cateringu, organiziraju svadbe, krstitke i sve što treba za veći broj ljudi, ali i zadržavaju dio intime u preslatko uređenom interijeru sa stotinu tradicionalnih detalja. Receptura njihovog uspjeha je, kako kažu, raditi s 200% sastojaka: 100% namirnica i 100% ljubavi. Vrijeme je da se stvarno zaljubite u Međimurje i njihove specijalitete.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098 241 800

Web: www.medjimurski-dvori.hr

E-mail: info@medjimurski-dvori.hr

Radno vrijeme: Uto-Pet, Ned
10:00-21.:00
Sub
10:00-01:00

Tijekom siječnja, veljače i ožujka restoran radi samo vikendom, a ostale dane samo za najavljene grupe i catering.

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Vladimira Nazora 22, Lopatinec

Broj mjesta: 700

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Međimurski dvori smješten je u samom srcu Međimurske županije, u živopisnom mjestu Lopatinec, svega 5 km udaljenom od Čakovca.
Poznat po jedinstvenom ambijentu, izvrsnoj ponudi tradicijskih jela te srdačnom i profesionalnom osoblju.
U suglasju s bajkovitom prirodom koja ga okružuje, svojom ljepotom i čarima nameće se kao nezaobilazno mjesto posjeta dobrih znalaca vrhunskih gastronomskih užitaka, kao i turista koji posjećuju ove krajeve.
Sezonski menu
Komentari