Mali Raj


Gault&Millau Hrvatska

Fine dining/conceptual
Marko Marinović
Cjenovni rang:

Nakon kupanja na Zlatnom ratu čije su fotografije obišle svijet zahvaljujući sitnim kamenčićima i specifičnom obliku, pomislili smo da dan ne može biti bolji. Sve dok nismo otkrili skriveni rajski vrt. Žedni hlada povukli smo se u kamenu kuću okruženu zelenilom i sjeli za stol pod krošnjama maslina. Biljem ukrašeni starinski bunar, pokoja krletka za ptice i drvena bačva te konopcem omotane staklenke iz kojih pozdravlja ubrano cvijeće dali su naslutiti kako bismo ovdje mogli provesti čitavo popodne.

U staklenoj bočici, poput one u kojoj se čuvaju eliksiri, stiglo je izvrsno maslinovo ulje kao pratnja pašteti od kozica i domaćem kruhu. Srdačni domaćini objasnili su da ulje stiže iz obližnjeg maslinika, a rade ga sami. Uz čašu svježe domaće malvazije, sorte koja nije karakteristična za ovaj kraj, ružičasta senzacija odlično pristaje. Maže se poput valova i miriše na more, slatka i podatna s lakoćom je nestajala zalogaj po zalogaj na mekom kruhu. Za sreću dovoljno! Trebalo je ostaviti mjesta i za druge divote s jelovnika. Preporučili su nam morski ražnjić. Iako ime sugerira da se radi o posve običnom jelu, daleko je to od istine. Lijepo pečeni komadi grdobine, tune i morskog psa sa žara koji opijaju aromom dima poslužuju se s blitvom i bobom, pripremljenima na dalmatinski. Tu dolazi do izražaja vještina kuhara kojem je pošlo za rukom od tri vrste ribe napraviti upravo ono što je htio – savršeno sočan specijalitet.

Mali Raj specifičan je i po promišljenoj desertnoj karti. Osim palačinki, tiramisua i čokoladnog soufflea, kriju se i dva deserta kakva se ne mogu kušati nigdje drugdje. Rekonstrukcija voćne torte vrijedna je svake sekunde uživanja, baš kao i „nedovršena ljubav“ - stvorena je za vruće ljetne dane. Sasvim dovoljno sladak, gust i kremast mascarpone s voćem krasi kruna od kadaifa. Tijesto koje se poput slasnih i delikatnih iglica savija i hrska savršena je suprotnost hladnoj kremi u kojoj se krije osvježavajuća jabuka. Kiselkaste note odlično zaokružuju priču o desertu, koji je sve samo nedovršen.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/756-922

Web: maliraj-bol.com/

E-mail: info@maliraj-bol.com

Radno vrijeme: PON - NED: 12:00 - 22:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Put Zlatnog rata 52B, 21420, Bol

Broj mjesta: 90

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran ‘Mali Raj’ u Bolu na otoku Braču, nalazi se na predivnoj lokaciji neposredno iznad plaže ‘Zlatni rat’. Lako se dolazi autom, cestom za plažu ‘Zlatni Rat’.
Jelovnik se oslanja na tradicionalnu dalmatinsku kuhinju. Osim klasičnih predjela i glavnih jela nude interesantne recepte od ribe, plodova mora i mesa kao što su razne vrste tartara, carpaccio, buzare. Po prednarudžbi moguće je naručiti peke od hobotnice ili mesa te pečenu janjetinu s ražnja.

Nagrade i priznanja:

Gault&Millau - Romantic restaurants
Sezonski menu
Komentari