Mali BarMediteranska
Ana Ugarković
Cjenovni rang:

Gault&Millau: Zagreb POP

U starom uskom dvorištu, pet minuta šetnje od strogog centra metropole, smjestio se bistro Mali Bar. Poznata TV kuharica Ana Ugarković upravo je ovdje u djelo sprovela plan da u Zagrebu otvori mjesto koje bi podsjećalo na španjolske lokale u kojima se uz čašu vrhunskoga vina može i nešto ukusno prigristi. No s vremenom se ovo ugodno mjestašce pretvorilo u nešto veće, tako da je sada na prvome mjestu hrana koju fino prati neko vrhunsko vino.

Ideja Malog Bara je bila da dvoje ili više ljudi naruči nekoliko manjih obroka i uz čašicu razgovora to podijele. Tako se od startera izdvaja elegantno posložena miješana pašteta od gusje i pileće jetre, zatim rolice od bresaole, rikule i kozjeg sira te definitivno nadaleko poznata tempura od minimalno pet vrsta povrća - peršin je divan! Namjera Malog Bara je da se sezona mora pratiti i sve je usmjereno prema tom planu, s time da se dobitni recepti i jela - ne mijenjaju. Tempura je sjajna, lagana hrskava ovojnica i sačuvano, ne premekano povrće.

Ana Ugarković je među prvima u Zagrebu počela pratiti burgerski trend, pa tako i danas u lokalu postoje mini burgeri, kao i burgerčići od tune, definitivno jedan od hitova s karte. Baš kao i širom svijeta sve popularnija tikka masala.

Ljuti i mirisni indijski začini totalni su kontrast jednostavnom načinu pripreme argentinskog ramsteka što dolazi u kombinaciji s definitivno drukčijom krumpir salatom. Bogata vinska lista nudi jako puno toga, prije svega dobru crnu kupažu kuće koja izvrsno prati meso.

Lagana rolada od jagoda i badema je čisti užitak i divan zavšetak ugodnog boravka na jednoj od dviju terasa, u društvu pitomih mačkica, zasađenog bilja, drvenih stolića i kućica za ptice načinjenih od kutija za vino.
To u biti i je Mali Bar - zanimljivo, ležerno, drukčije mjesto...Poseban naklon ugodnom osoblju.

autor fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/5531 014

E-mail: malibar.zagreb@gmail.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - SUBOTA: 12:00 -24:00 h / KUHINJA: do 23:00 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Vlaška 63; 10000 Zagreb

Broj mjesta: 75

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Mali Bar je otvoren u travnju 2012. kao savršeno mjesto na koje možete dovesti poslovne partnere, na humani način provesti pauzu za ručak ili se opustiti nakon posla s prijateljima. Dođite s društvom na piće, zasjednite, pa kad ogladnite, bacite oko na naš dnevni jelovnik na kojem uvijek ima nešto fino za "zameziti" - savršena podloga odličnim vinima i pjenušcima, finim pivima i razgovorima. Svakoga dana nudi se niz hladnih i toplih opcija koje se mijenjaju svakodnevno, u skladu sa sezonom i ponudom na tržnici. Iako smo udaljeni od Trga bana Jelačića samo pet minuta hoda, naša pomalo skrivena lokacija u dvorištu je prava oaza mira i zelenila, na kojoj ćete sigurno zaboraviti promet i gradsku vrevu.
Sezonski menu
Komentari