LučicaMediteranska
Cjenovni rang:

Pet je vrsta peka na svijetu, sudeći prema jelovniku restorana Lučica u splitskoj marini Spinut. Sve su peke; teleća, janjeća, hobotnica, domaći pivac i riba. Svrstane su u jela po narudžbi koja treba naručiti dan prije, s pečenom janjetinom s ražnja te triljskom zdilom s komoštri, kako zovu kotlić lancem obješen nad vatrom. Ostala je ponuda jela klasična, red ribe, red mesa.

Ljubitelji janjećih tripica morat će ih tražiti pod imenom šiša, kako ih nazivaju u Dalmatinskoj zagori. Među gotovim mesnim jelima su četiri lešade: janjetina, junetina, pivac i teleća koljenica te, naravno, pašticada s njokima, ali i vepar na gulaš.

Nasmijana i srdačna konobarica na fini način uvjerava da je tog dana i u to doba bolje naručiti pršut od tune i sir nego željeni carpaccio od sezonske ribe. Posluženi komadi dimljene tune bili su izvanredni i sir ih je fino pratio. Tanjur je bio obogaćen zelenim i crnim maslinama prosječne kakvoće, no rikola i kapari su bili jako dobri. Kao i tanka pogačica. Teško je zaboraviti i lijepi okus cherry rajčice s mozzarellom u umaku od mirisnog bosiljka i izvrsnog dalmatinskog maslinova ulja.

Na vinskoj listi su, među bijelim vinima, četiri jako fine graševine, čak šest vrlo dobrih pošipa te sivi pinot i malvazija pouzdanih vinarija, dok crna vina predstavljaju plavci.

Lučica je smještena u lučici Spinut, pa pogled s terase puca na jahte vezane u toj marini što će se zaljubljenicima u plovidbu sigurno svidjeti, a ni drugima neće biti mrsko.

autor fotografija: Ivo Čagalj/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 021/386 763

Web: www.restoranlucica.com

E-mail: zama-co@st.t-com.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 08:00 - 24:00 h

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Lučica 7; 21000 Split

Broj mjesta: 240

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Više od 25 godina u Splitu postoji restoran Lučica, smješten u lučici Špinut, uz samu obalu.
Jela se pripremaju isključivo od najsvježijih i najkvalitetnijih sastojaka te su osvojila mnoga srca. Budite uvjereni da ni vi nećete ostati ravnodušni.
Prostrana terasa, kao i toplo uređeni interijer, predstavljaju idealno mjesto za druženje s obitelji ili poslovnim partnerima. Osiguran besplatan parking.

Nagrade i priznanja:

Godinama se nalazi među najbolja tri restorana u Splitu.
Sezonski menu
Komentari