Le Bistro Esplanade


Michelin preporuka
Gault&Millau Hrvatska

Internacionalna
Ana Grgić
Cjenovni rang:

Esplanade, najljepši i najmonumentalniji hotel u Zagrebu, osim klasičnog grandioznog Zinfandel'sa ima i njegovu umanjenu verziju. Tako je Le Bistro mirno i ugodno ostakljeno mjestašce uljepšano bujnim zelenim biljem koje se nalazi nasuprot botaničkog vrta, uvijek spremno ugostiti domaće i strane goste koji od hrane i usluge ipak očekuju nešto više od uobičajenog – uostalom kako si i sami tepaju, hrvatska kuhinja s dozom pariškog šika.

Chefovsku palicu u Le Bistrou, baš kao i kod Zinfandel'sa - drži Ana Grgić, a meni se mijenja sezonski, pa smo upravo iz tog razloga naletjeli na ljetnu ponudu. U ponudi ima doista svega, od legendarnih štrukla po kojima je Le Bistro možda i najpoznatiji, preko šarolikog izbora rižota, tjestenine, morske i kontinentalne hrane... A couvert se ne mijenja već dulje vrijeme, možda zbog toga što jer je originalan i sjajan. Slane, gotovo prozirne grickalice i blagi sirni umak sjajan su i dojmljiv početak prije nego navalite na neku od juhica ili predjela. Tako vas za početak očekuje cvijet tikvice punjen kremom od tartufa, pjena od tartufa i prah od tikvica. Tu su i salata od hlapa, gnudi od rikote, rillette od dimljene pastrve ili sladoled od kozjeg sira s kremom od maslačka... Ako ste možda raspoloženi za neke klasike poput goveđeg carpaccia ili tatarskog bifteka, naravno da imaju i to...

Isto je i s ponudom glavnih jela, gdje se nude bečki odrezak, tatarski od tune, zapečena luk juha te već spomenuti, kremasti, meki i paperjasti štrukli Esplanade... Nakon nježne i lagane krem juhe od šparoga (u ponudi je još i consommé od povrća s koprom), izbor glavnoga jela je pao na juneći T-bone poslužen u predivnoj roštilj tavici na daski s pripadajućim maslacem s čilijem, krumpirom i pečenim kukuruzom. Na vrhu traženosti su i obrazi crne svinje, teletina i fileti kovača, brancina i sabljarke…

Vinska karta je vrhunski zastupljena, a po preporuci konobara smo se zadržali na Istri, konkretno – Matoševiću. Ana Grgić je svima dobro znana po svojim kolačima, tako da ćete kući otići praćeni okusima macaronsa s kremom od limuna, karameliziranim nektarinama sa semifreddom od bosiljka, toplim čokoladnim kolačem s jagodama...

Ima puno hotela, ali samo je jedan Esplanade. A tako ga i vodi velika Ana Grgić. Uživajte...

Autor fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4566 611

Web: www.lebistro.hr

E-mail: lebistro@esplanade.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA : 9:00 - 23:00 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Mihanovićeva 1, 10000 Zagreb

Broj mjesta: 100

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Profinjenost i posvećenost detaljima, svježe domaće namirnice, savršenstvo mirisa i okusa ono su što odlikuje vrhunsku francusku gastronomsku ponudu. Dodajte tome pomno birane začine, puno ljubavi, pažnje i inovativnih ideja, mladu i šarmantnu ekipu kuhara i konobara, ugodan ambijent s ozračjem pariškog šika te fina vina po prihvatljivim cijenama i naći ćete se u zagrebačkom Le Bistrou. Otkako je otvoren, 1986., Le Bistro je odmah zauzeo važno mjesto u dnevnom životu grada i već desetljećima nudi tipična bistro-jela, kao i svjetski poznate Esplanade štrukle.

Nagrade i priznanja:

Preporuka za Michelin vodič 2018.
Gault&Millau Croatia: Veliki chef sutrašnjice 2018. - chef Ana Grgić
Sezonski menu
Komentari