Konoba Ribar, hotel VelinacMediteranska
Cjenovni rang:

Samo cestom odijeljena od tirkiznog Jadranskog mora, u prekrasnom kamenom Karlobagu, svoje je mjesto unutar hotela Velinac našla konoba Ribar. Slike Karlobaga i okolice na zidovima, ribarske mreže, fenjeri, morske školjke i razni morski detalji daju ovom mjestu ugođaj starinske dalmatinske konobe. Iako je sve ljepše na terasi s pogledom na pučinu i otoke, vjetar zna biti toliko jak da se morate povući u unutrašnjost kako vam jelovnik zbog bure – ne bi završio u moru.

Za predjelo dolazi mladi ovčji sir, namirnica koja se provlači kroz cijeli jelovnik restorana, i na koji su s pravom ponosni. Sir specijalno za restoran proizvodi lokalni OPG, tako da možete biti sigurni u njegovu kvalitetu i svježinu, baš kao i u domaći, vlažan i taman koliko treba mastan kruh. Između tri vrste bijelih vina kuće, na preporuku smo probali istarsku malvaziju, koja je uz domaće maslinovo ulje fino uokvirila ovo lagano predjelo.

A tada na stol dolazi posve neočekivan specijalitet, goveđa juha s kockicama škripavog sira. Iznimno ukusna i pogođena kombinacija, dovoljno nježna, a opet taman zasitna. U svakom slučaju, zaslužuje da se proba jer stvarno nije svakidašnja kombinacija.

Iako je tik do mora, Velinac nudi i brojna jela od mesa. Tako su ponosni na svoj odrezak i ćevape sa sirom basa, a u ponudi je i velik broj tjestenina i rižota, kako bi svi gosti, od najmanjih do najstarijih bili zadovoljni izborom. Kocka je, nakon podužeg razmišljanja, ipak pala na hobotnicu na dalmatinski. Ovaj omiljeni glavonožac tako dolazi u kombinaciji s gustim šugom na bazi rajčice s dosta bijelog vina, kockicama krumpira i izvrsno pripremljenim tikvicama. Kiselkasto, jako, kompletno jelo u stvarno velikoj porciji, zasitno i sa sjajnim šmekom Mediterana, izvrsno se spojilo s još jednim vinom kuće, domaćim merlotom iz okolice.

Za kraj, između nekoliko klasičnih deserata odlučujemo se, po preporuci više nego ugodnog i nasmijanog osoblja, na specijalitet šefice kuhinje – domaće fritule. Minimalističke, bez suvišnih dodataka, sočne i pune „mesa“, bez mjehurića zraka koji često znaju upropastiti ovaj slatkiš, savršeno završavaju ovu ugodnu večer.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 053/694-008

Web: www.hotel-velinac.com/hr/konoba-ribar/

E-mail: info@hotel-velinac.com

Radno vrijeme: PON - NED: 7:00 - 23:00

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Trg dr. Franje Tuđmana 1, 53288 Karlobag

Broj mjesta: 0

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Velinac u središtu Karlobaga, podno Velebita, uz samo more, idealan je odabir za provesti ljetnu večer s pogledom na obližnji arhipelag. Velike porcije, ukusni specijaliteti, nevjerojatno povoljne cijene i krasno osoblje navest će vas da se ovdje često vraćate. Suvislo od početka do kraja.
Sezonski menu
Komentari