Konoba Morgan


Michelin preporuka

Tradicionalna
Ana Morgan
Cjenovni rang:

Na brdu iznad Brtonigle, makadamskim putem kroz vinograde i polja, put vas vodi do moderne konobe Morgan koja se ponosi tradicionalnom kuhinjom i živi svoj - istarski san. Moderno dizajniran interijer i intimna atmosfera unutrašnjosti lokala u kontrastu je sa šarenom i živopisnom terasom s koje puca predivan pogled na zelenilo našega najvećeg poluotoka.

Jelovnik je sveden na vrlo malo naslova, što u biti i je nit vodilja obiteljskog tima, koji od prvog dana vodi Morgan - kuha se samo ono što su i kako su jele naše none. Nema tu razbacivanja klasičnim jelima u ponudi "ekspres" restorana: sezonska juha (šparoge), goveđa i lovačka, a nakon toga ravioli, rižoto, fuži s kokoškom, njoki sa srnom, kao i sve vrste rezanaca na koje su ponosni - jer ih prave u svojoj kuhinji.

Velika se pozornost posvećuje hrani koja dolazi iz okolice i trude se pratiti godišnja doba, odnosno onako kako šuma i priroda dišu.

Morgan je prije svega mesni restoran i ponosi se svojim fiorentinama, teletinom, pijetlovima, raznim pekama. Svakako treba probati lovačku juhu koja izgleda puno i bogato kao torba Sport Billyja. U njoj je doslovno - sve. Dobro, osim vrhnja... Veprovina, kobase, gljive, više vrsta povrća koje joj daje savršenu kiselinu, idealna stvar za mamurluk. Kad mislite da ste nabrojili sve povrće, tada još zagrabite masline i kapare! Kompletan obrok.

Između veprovine i fuža s tartufima prevladao je glas razuma, to jest vrlo decentnoga konobara koji je preporučio netom gotove teleće obrazine u šugu s domaćom tjesteninom - bigolima. Rijetko kvalitetni deblji špageti i kao duša mekano meso u jakom saftu. Vrhunski užitak za umornog nahodanog lovca, baš kao i desert - krostata s višnjom, koja se nudi uz čokoladnu tortu, jagode na više načina i gibanicu. I dolazi - bez maka.

Morgan je idilično mjesto sa savršenim pogledom, ne pretjerano skup, a opet itekako zanimljiv restoran. Obvezno s divljači spojite njihov merlot iz vinograda na koji vam puca pogled, ostavite brige sa strane i doživite - pravi istarski san. Sigurno ćete se vratiti!

autor fotografija: Duško Marušić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/774 520

Web: www.konobamorgan.eu/konoba-morgan.html

E-mail: konoba.morgan@gmail.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 12:00 - 22:00 h

Regija: Istra

Adresa: Bracanija 1; 52474 Brtonigla

Broj mjesta: 115

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Od 2009., kad su počeli s radom, u ponudi je istarska tradicionalna kuhinja. Mnogo jela je na bazi divljači, a uz divljač u ponudi su gljive, šparoge ...
Nevjerojatno da je prošlo više od deset godina otkad su Darinka i Joško potpalili prvu peku, kad su pripremili prve fuže sa pijetlom i njoke sa srnetinom.
Na kraju vrijeme odlučuje i omogućuje da nakon svih ovih godina još postoji želja da se na stol donesu ovi okusi, osjećaji i zanos prema tradicionalnoj kuhinji čiji su glavni sastojci povijest, trud i ponos.

Nagrade i priznanja:

Konoba Morgan upisana je u važne nacionalne i internacionalne eno-gastronomske vodiče kao što su Gault Millau, Veronelli... Već godinama nalazi se među najboljim istarskim i hrvatskim restoranima.

Preporuka MICHELIN vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari