Konoba Ma:ToniMediteranska
Toni Arnerić
Cjenovni rang:

U prekrasnom, prozračnom podrumu, dovoljno tamnom, a opet ugodnom, bogatom ciglom i svodovima, krajem 2014. je otvorena konoba Ma:Toni. Nakon nekoliko prijašnjih vlasnika, koji su očigledno imali previše 'fancy' pristup, nova mlada ekipa je sve obojila u modernu priču, zanimljivu, jednostavnu i iznad svega - nevjerojatno ukusnu.

Dok se spuštate, dočekuje vas lagani jazz, preslatko uređeni zidovi i šank, kao i gift shop te malen, ali poseban izbor jela. Konoba Ma:Toni se oslanja na tradicionalnu dalmatinsko-mediteransku kuhinju koju predstavlja na moderan način, a sve to posebno sljubljuje s izvrsnom listom pretežno domaćih i lokalnih vina. Osjećate se ugodno kao vitez nakon osvojenog srednjovjekovnog turnira dok listate jelovnik i dvojite želite li mesnu ili riblju 'spizu'.

Posebnu je pozornost konoba dala prilagodbi jelovnika svim trendovima, pa je u ponudi širok izbor bezglutenskih, veganskih i vegetarijanskih jela, na nov i zanimljiv način.

Tako za početak možete birati između biftek carpaccia, paštete od bakalara ili bračkog sira. Glavna manjada (tako originalno piše na meniju) vodi vas širom zemlje i svijeta, a svakako treba istaknuti fenomenalan pristup junećem i telećemu mesu, gdje od zanimljivih dijelova mesa doslovno rade čuda.
Volite li obrazine, jetrica ili brizle (latežinu), onda je Ma:Toni idealno mjesto za vas. Ne brinite se, tu su i tuna steakovi, piletina i druga klasična jela, ali uvijek na Ma:Tonijev način, dizajnirano, u korektnim količinama, svježe i domaće.

Vinska karta je vrlo zanimljiva i prilagođena podneblju, dok je ponuda piva na najvišem nivou sa desetak zanatskih piva iz zemlje i inozemstva. Ova se konoba ponosi i svojim slatkišima, pa ne propustite probati čoko mousse, frutilicious ili cheezy - sve valja.

Konoba Ma:Toni je ono što trebamo poput vode u pustinji - mladi, bistri i sposobni ljudi, zaigrani, ali i dorečeni u onome što prezentiraju. Ugođaj čisti srednji vijek, dojam sjajan. A Bačvice na dvije minute ..

autor fotografija; Ivo Čagalj/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 021/278 457

Web: www.ma-toni.com

E-mail: info@ma-toni.com

Radno vrijeme: Pon - Uto: 15:30- 23:00
Sri - Čet: 13:00- 23:00
Pet - Sub: 13:00- 24:00
Ned: 13:00- 23:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Prilaz braće Kaliterna 6; 21000 Split

Broj mjesta: 40

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Konoba Ma:Toni otvorena je krajem 2014. za sve ljubitelje dobre hrane, izvrsnih vina i neuobičajenih piva. Nalazi se nedaleko od centra grada, u neposrednoj blizini plaže Bačvice. Gurmane volimo iznenaditi pripremom nestandardnih jela zdrave hrane, pa uvijek u ponudi imamo i jela za vegane, vegetarijance i bezglutenska jela koja poslužujemo uz ritmove jazza, bossa nove i latin funka.

Vinska karta se temelji na  isključivo hrvatskim vinima, po pristupačnim i korektnim cijenama. Kod piva se oslanjamo na male craft pivovare zbog iznimne kvalitete, ne samo hrvatske nego i poljske,
njemačke... 
Naša konoba će vas oduševiti ne samo ambijentom i opuštenom atmosferom nego i pomno kreiranim jelovnikom temeljenim na kvalitetnim domaćim, sezonskim namirnicama.
Sezonski menu
Komentari