Volite li puste otoke, mir, tišinu, udaljenost od civilizacije i vrlo malo ljudi, tada definitivno nećete doći u Vodice, jedan od definitivno najjačih hrvatskih turističkih centara. Volite li, pak, sređene ljude za izlazak, noćne klubove, minglanje, pjesmu, ples i vrhunsku ponudu hrane na jednome mjestu – rezervirajte što prije svoje mjesto u Makini!
Zašto što prije? Pa zato što ste ovdje u žiži, u strogom centru, na glavnoj šetnici i nema šanse da nekoga ne vidite i ne budete viđeni. Makina je sjedište jet-seta i, što je najbolje od svega, za nastavak večeri nakon kompletnog obroka ili tek snacka, nećete morati puno hodati - drugi dio Makine je klub!
No vratimo se na ponudu jela, Makina je univerzalan restoran koji ima svega - od ribe, preko pizza i tjestenina, sve do bogate ponude jela od mesa. Terasa je prostrana, ugodna, sva u drvu, a za početak vas odmah namami divan miris pizze iz krušne peći. Kakav miris, takav i okus, hrskava korica, bogato punjenje, taman koliko treba, vrlo ukusno. Couvert je pošteno odrađen, velik, prava tuna s domaćim kaparima, konkretno i ukusno. Vino kuće može biti i bolje, na karti je tridesetak zanimljivih naslova, ali je hrskava pogača na stolu gotovo savršena - ah, ta krušna peć.
Specijalitet Makine je peka, odnosno pivac, plodovi mora, teletina ili samo kruh koji se u njoj termički obrađuju. Hobotnica ispod peke je izvrsna, aromatična, hrskava malo žilava, u ukusnom toću i s finim svježim povrćem - ukusnim lukom i rajčicom te finim, ljubičasto obojenim krumpirima. Naravno, tu je i obilje drugih, klasičnih mediteranskih i kontinentalnih specijaliteta, a pogotovo sjajan izvor jadranskih školjaka. Za svakog ponešto.
Meni je elegantan, sve je uredno i bez zamjerki, s prekrasnim pogledom na ulicu i marinu, kao i stotine ljudi koji šećući uživaju u toplini i ljepoti Mediterana - ovo je mjesto idealno za sve kojima se ne da kuhati na putu od plaže do apartmana, kao i zagrijavanje pred tulum. Ako volite tulumarenje i ljetovanje "na špici" - Makina je mjesto s kojeg se nećete micati. It's party time!
autor fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
-- Vaš Gourmet 365