KnezMediteranska
Petar Ćurlin
Cjenovni rang:

Omiš, grad gusara i prekrasan turistički centar, okružen prekrasnim plažama i kanjonom s ušćem rijeke Cetine, savršen je mamac za sve ljude željne kvalitetnog odmora. Na visokoj hridi, poput nekog sveca zaštitnika, s najljepšim pogledom na ovaj biser smjestio se hotel Villa Dvor i njezin restoran Knez.

Svoje ime Knez duguje svom vlasniku i chefu Petru Ćurlinu zaljubljenom u Poljičku republiku koja je ovdje stolovala u prošlosti, a na čelu joj je bio upravo – Knez. Gospodin Ćurlin je otkupio devastiranu zgradu od koje je uz pomoć obitelji podigao hram hedonizma koji stalno oplakuje povjetarac, tako da je zbog nižih temperatura idealan u ljetno doba godine, dok preko zime odmaraju...

Od samih početaka 2005. godine do danas, ekipu Kneza vodi samo jedna misao, stopostotna ekološka ideologija. Ovdje se stvarno pazi da sve bude domaće, tako da se rade njoki, vlastita tjestenina, kruh od domaće pšenice, kozji i kravlji sir. Povrće i voće s humusa koji sami proizvode dolazi s plantaža iza brda, a ponosni su i na svoj pršut jer sami vode kompletno stočarstvo. Za znatiželjne goste, gazda
e vas povesti do mini mlina u kojem će vam pokazati kako nastaje brašno od kojeg kasnije rade mekan i ukusan kruh.

Za početak smo probali selekciju sjajnih sireva i domaćih kobasa. Kvalitetn, sirevi, ne pretjerano masni ni sasušeni, izvrsno su pratili otkriće iponos vlasnika ,stvarno izvrsno vino Ćurlin Pošip. Obitelj na Pelješcu uzgaja vinovu lozu i radi vino za potrebe lokala. Podno hotela nalaze se bazeni s vrlo cijenjenim cetinskim pastrvama, zubacima, oradama, ciplima, jeguljama... Veliku prednost ukusu ribe koja boravi u bočatim vodama ovdje su sjajno iskoristili, pa je šteta ne probati. Specijaliteti su im lubin u soli i riblji filet u škartocu s domaćim povrćem. Za polizati prste!

Vinska karta se bazira isključivo na srednjoj Dalmaciji, od Benkovca do Pelješca. Uz već spomenut Ćurlin Pošip posebno treba izdvojiti ekološka vina Crnjak barrique OPG-a Dropuljić, Postup Mikulić i Syrah Korlat. Steakovi dolaze iz vlastitog uzgoja i od pouzdanih dobavljača, pa smo tako morali probati i onaj s umakom od gljiva i domaćim njokima. Vrhunsko, stvarno izvanredno meso, mekano i sočno, savršeno je pratio Plavac mali Ćurlin, bogat, voćan, ne pretjerano težak niti trpak. Vrhunska kombinacija.

Za desert su tu palačinke na bezbroj načina, voćne salate, sladoledi, čokoladna torta, cheesecake te sušene smokve i predivni arancini – ušećereni komadići narančine kore. Majka je glavna u kuhinji, sin u restoranu, a otac malo u kuhinji i za vašim stolom prepun anegdota, priča, doživljaja. Savršena prozračna terasa i pogled na grad koji je bio dio možda najljepše povijesne priče ikad ispričane u ovim krajevima. A sve to uz fantastično vino i domaću ribu i meso, te prekrasno osoblje koje stvarno vjeruje u ono što radi, ma za poželjeti!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 021/863-444,

Web: www.restaurant-knez.com.hr

E-mail: info@restaurant-knez.com.hr

Radno vrijeme: Od travnja do sredine listopada.

PON - NED: 13:00 - 22:30

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Mosorska cesta 13, 21310 Omiš

Broj mjesta: 90

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Elegantni restoran “Knez” i terasa hotela sa spektakularnim pogledom na kanjon rijeke Cetine, stari grad Omiš, te more i otok Brač uz nadasve širok izbor gastronomskih specijaliteta koji uključuju lokalne specijalitete iz Poljica pripremljene od ekološki uzgojenih namirnica i po tradicionalnoj recepturi starijoj od 400 godina, uz naše ljubazno osoblje će učiniti Vaše iskustvo nezaboravnim. 

Jamstvo kvalitete je naš šef kuhinje i vlasnik hotela Petar Ćurlin. Ljubitelji dobrih vina mogu uživati uz vina kuće, proizvedenih od strane obitelji Ćurlin, ili pak birana dalmatinska vina vrhunske kvalitete. Uživati u hrani možete svugdje. Ali uživati u hrani na terasi hotela Villa Dvor to je posebni doživljaj. To je bajka.
Sezonski menu
Komentari