KlasTradicionalna
Mirjana Šeb-Čižmešija
Cjenovni rang:

Lijepo je vidjeti restoran iz kojeg izlazi par s vrećicom u kojoj nose hranu doma. Znači da vrijedi i ući u njega. Takav je Klas u Koprivnici. Ima salu za poslovne ili svečane prigode u koju stane više od 100 ljudi, primjereno veliko parkiralište i malu terasu s pet stolova na kojoj će mala društva ugodno blagovati. Ugođaju svakako pridonosi i spretan, brz i nenametljiv konobar.

"Želite li jelovnik ili ćemo se dogovoriti?" – pitao je uz smiješak i počeli smo se dogovarati.
Na pitanje želite li meso, odgovor je bio potvrdan. Slijedio je izbor piletina/puretina ili svinjetina/teletina, a potom i prijedlog konkretnih jela. Sličan je bio i odabir ostalih slijedova.

Uz finu juhu od koprive poslužuju brusketice s koprivom, a uz teleći odrezak u umaku od šampinjona dolaze kroketi i medaljoni s koprivom. Uz palačinke sa sladoledom, poslužen je umak od šumskog voća.
S koprivom rade i gibanice nalik orehnjači ili makovnjači, rolade te pitu uz koju poslužuju jogurt. Dio je to posebnog, "Zelenog programa", kojeg ozbiljno pripremaju tijekom kasnog proljeća, kad su mlade koprive najukusnije. A vrlo su fina bila sva kušana jela s tom vrlo zdravom i neopravdano zaboravljenom namirnicom.

Nekoliko je jela u ponudi s kojima se želi istaknuti lokalni "štih" poput podravskog karpača u kojem su suha šunka, listovi zelene salate, luk, bučino ulje i balzamični ocat. Tu je i turnedo na podravski način, podravska plata za dvije osobe u kojoj se, uz komade raznog mesa, služi koprivnički krumpir. U ovu grupu mogao bi se svrstati i fini ramstek na Klasov način u umaku od bučinih sjemenki.

Piletinu pune rižom i šampinjonima ili sirom i koprivom, a puretinu pripremaju u umaku od limuna i ananasa ili u košuljici od krumpira s umakom od bijelog vina.

Na čaše služe nekoliko vina velikih vinarija, ali i dva lokalna, mješavinu bijelih sorti te cabernet sauvignon i oba su korektna. Rade svaki dan, a subotom imaju i živu glazbu i tad su cijene pića dvadesetak posto više.

autor fotografija: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 048/671 500

Web: www.klas-catering.hr

E-mail: restoranklas@gmail.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - PETAK 07:00-23:00 h
SUBOTA: 07:00-24:00 h (glazba uživo 07:00-03:00)
NEDJELJA: 08:00-22:00 h

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Križevačka 64; 48000 Koprivnica

Broj mjesta: 100

Cjenovni rang: do 100kn

Opis restorana:

Restoran "Klas" na lokaciji Križevačka 64, 4800 Koprivnica, posluje od veljače 1994. godine i iza njih je punih 15 godina uspješnog rada.

Raznovrsne gastronomske delicije iz ponude učinit će vaš život ljepšim i 'slađim' dok će vas ljubazno osoblje osvojiti osmjehom i savršenom uslugom.

Zidovi restorana ispunjeni su raznovrsnim priznanjima struke. Ipak, prema riječima vlasnika najveće priznanje te dokaz poslovnosti i ljubavi prema gastronomiji su zadovoljni gosti koji se uvijek vraćaju.

Nagrade i priznanja:

Hrvatska obrtnička komora - dobitnici Priznanja za kontinuirani rad u promicanju restorana i kontinentalnog turizma 2004.

Priznanje Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika 2015.

Uvršteni u 100 vodećih restorana hrvatske -1997; 1998; 1999; 2000; 2001; 2006; 2009; 2010 i 2014
Sezonski menu
Komentari