Kaštel


Michelin preporuka

Fine dining/conceptual
Bruno Cesar Lerzundi
Cjenovni rang:

Kalelarga, Stošija, Donat - sve ove i druge najznačajnije zadarske ljepote nalaze se tek na nekoliko koraka od sjajnog, relativno novog mjesta u ovom prekrasnom gradu. Negdje pred sam kraj poluotoka, u zidinama, konkretno - u sklopu stare fortifikacijske utvrde (imaju i top!), smjestilo se ugodno malo utočište za sve ljubitelje kvalitetnog "slow fooda". Kaštel je restoran u sklopu prekrasnoga modernoga hotela Bastion, u kojem je više nego ugodno u interijeru, ali poseban štih daje nasmijano, pristojno i uljudno osoblje koje vas bez problema upućuje na svaki kraj grada.

Još je bolji ugođaj u samom restoranu gdje onog trenutka kad ste ušli, vrijeme staje, prelazite u ruke chefa kuhinje i svega što je uz klasičan meni smislio istražujući lokalne ribarnice i tržnice. Kaštel je u biti fuzija kontinentalne i mediteranske kuhinje, a na maloj listi ima točno toliko jela da mogu zadovoljiti svačiji ukus. Ono što najviše oduševljava u Kaštelu je definitivno dizajniranje tanjura. Očekuje vas pravo malo remek-djelo kod svakog obroka, od slaganja boja, preko odabira podloge, do savršenog pozicioniranja hrane. Obroci nisu preveliki, ali već smo naveli da je riječ o "slow foodu", pa očekujte uživanje, a ne prejedanje.

U Zadru ste, na moru, u Dalmaciji - nigdje ne žurite, zar ne?
Kako se posebna pozornost pridaje ekološkom pristupu kuhanju, tako je i izbor namirnica rađen prema obližnjim OPG-ovima, od sira, preko maslinovih ulja, sve do kvalitetne vinske liste, koja se temelji na vinarima iz Zadra i okolice. Svakako preporučamo kremu od paškog sira i carpaccio od kozica. Brudet od hobotnice je za polizati prste, podsjeća na dane kad se radilo na koći i kad nema slasnijeg obroka od netom ulovljene i u tavu bačene namirnice. Povratak u mladost, no najzanimljivije jelo Kaštela je svakako sous vide janjetina u maramici omotana slaninom. Mekano iznutra, hrskavo izvana, poput nekakvog dugo željenog poklona. Samo je prsten nedostajao unutra...

Bogata lista slastica završava popis restorana Kaštel, od specijaliteta sa smokvama i čokoladom do sjajne zadarske kreme. Jednom riječju, neotkriveni biser kojemu morate pokloniti mrvicu pažnje. Otkriće!

autor fotografija: Dino Stanin/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 023/494 950

Web: www.hotel-bastion.hr/hr/restoran

E-mail: info@hotel-bastion.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 7:00 - 23:00 h

Regija: Dalmacija-Zadar

Adresa: Bedemi zadarskih pobuna 13; 23000 Zadar

Broj mjesta: 120

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran Kaštel restoran je hotela Bastion otvorenog 2008. godine. Nalazi se na ostacima mletačkoga, srednjovjekovnoga Kaštela iz 13. stoljeća te sa svojim dvjema terasama pruža jedinstven lokacijski ugođaj i nezaboravan doživljaj. Jednako je pažljivo povijest utkana u jelovnik kojemu je osnova stara dalmatinska jela prezentirana na moderan način.
Prostor pun šarma i sklada i tanjur pun okusa dnevno svježih lokalnih namirnica rezultiralo je
priznanjem i uvrštenju hotela Bastion u prestižnu međunarodnu udrugu malih nezavisnih luksuznih hotela i restorana Relais & Chateaux.

Nagrade i priznanja:

Hotel Bastion je osvajač laskave titule Traveller's Choice za 2013. godinu, kao i certifikat izvrsnosti za prošlu sezonu, tako da su smještaj, obrok i ugođaj u aperitiv baru - zajamčeni.
Uživajte u Zadru, krenite od Kaštela!
Preporuka Michelin vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari