KarakaTradicionalna
Alen Ilin
Cjenovni rang:

Kako i stoji na ulazu, Karaka uspješno 'plovi na jedrima okusa' pronalazeći put do raznovrsne publike širokom ponudom jela. Ondje nitko ne ostaje gladan – goleme pizze, meso s roštilja, kao i švedski stol nedjeljom, obilnim porcijama mame i najgladnije.

U Karaki pružaju gostu brojne mogućnosti izbora – od sadržaja tanjura, do ambijenta. Restoran je podijeljen na interijer u toplom, tipično slavonskom stilu, kao i nešto moderniji dio primjereniji poslovnom ručku. Dolazi se tu na glasovitu teletinu ispod peke, kao stvorenu da se meke domaće lepinje tope u sokovima na dnu glinene posude. Traže se i punjene kiflice, koje ponosno stoje na jelovniku kao jedno od jela koje hvali kuhinja. Osim vina kuće – graševine, brojnih vrhunskih etiketa Slavonije i Baranje te ponešto blaga istarskih vinara na podugačkoj karti paradiraju i predikatna i arhivska vina.

No krenimo redom, prema preporuc, ručak valja započeti Baranjskom kućom, predjelom koje daje čvrste temelje za nastavak gozbe. U šarenim posudicama stiže paleta boja i okusa, taman za razmaziti se pikantnim domaćim ajvarom, nježnom svinjskom masti, svježim sirom koji se rumeni od mljevene paprike, kajmakom i umakom Aurora na bazi majoneze.

Uz baranjske mazalice tu su i slaninom omotana jetrica sa suhom šljivom, kremastom poput bakine marmelade. Gustu slavonsku čorbu nikako ne treba zabunom zamijeniti klasičnom juhom jer ta slavonska 'hrana za utjehu' dolazi u domaćem kruhu. Čim se otklopi jestiva posudica, osjetila omamljuju arome krepkih komadića junetine, začina i povrća. Nešto lakša tradicionalna delicija 'na žlicu' je teleća ragu juha sa sitnim komadima mesa, karakteristična za ovaj kraj.

U Karaku zalaze zaljubljenici u roštilj na drveni ugljen kako bi kušali dimljenu kobasicu i gurmanske uštipke. Posebni su i ćevapčići koji se najprije susreću s ugljenom pa peku s paprikom i domaćim kajmakom. Plave šljive šetaju slanim, ali i slatkim specijalitetima. Ostavljaju svoje 'prste' u domaćem pekmezu kojim se pune bakine palačinke s kajmakom; slastici vrijednoj kušanja

Autor fotografija: Marko Mrkonjić/ PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 031/203-400

Web: karaka.co

E-mail: karaka@kubo.hr

Radno vrijeme: Ponedjeljak - nedjelja: 09:00 - 23:00 h

Regija: Slavonija

Adresa: Ul. kneza Trpimira 16; 31000, Osijek

Broj mjesta: 130

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Karaka je restoran s prepoznatljivom tradicijom i kvalitetom. Dokaz tome je njihovo višegodišnje uspješno poslovanje, a koje je utemeljeno prije svega na njihovom pristupu posjetiteljima i timskom radu osoblja i brojnih stručnih suradnika. Osim kvalitetne i ukusno pripremljene hrane trude se da se svaki posjetitelj u restoranu osjeća opušteno i zadovoljno. Da u tome i uspijevajuo pokazuju brojni vjerni posjetitelji koji im se uvijek rado vraćaju.
Sezonski menu
Komentari