Kapetanova kuća


JRE Hrvatska

Mediteranska
Lidija Kralj
Cjenovni rang:

Jedna je gastro stanica na putu prema jugu omiljena već više od 25 godina. Par kilometara nakon granice, kad skrenete prema Pelješcu, pored živopisne stare kamene kule uz samo se more smjestila Kapetanova kuća, lokal koji će vas podsjetiti zašto volite more i sve iz mora...

Prekrasna vitrina s kolačima, šušur i mirisi specijaliteta iz kuhinje poškakljat će vam nepca jednom kad zakoračite u kraljevstvo obitelji Kralj. U kući gdje je u doba Dubrovačke Republike boravio stonski kapetan, očekuje vas 50 sjedećih mjesta u zimskom razdoblju i još toliko na terasi za vrijeme toplijih dana.

Kapetanova kuća danas ponosno nudi hranu koju su od davnina uživali stonski knezovi, kaštelani, plemići, a danasu njoj uživaju brojni ljudi sa svih strana svijeta. Na meniju su pretežno malostonski specijaliteti: svježe kamenice, mušule, kunjke, vongole, lupari, bijela i plava riba, jastozi, riblje salate, domaći kruh, a svako jelo potpisuje poznata chefica Lidija Kralj.

Riblja pašteta dolazi za početak, divno poslužena u pravoj školjci, klasična riblja juha, a nakon nje što god poželite s opširnog menija, s naglaskom da ovdje rade vlastitu tjesteninu u raznim bojama. Od ribe, što god poželite, ipak je more na deset metara od vas!

Specijalitet kuće je rižoto “Kapetanova Kuća“. Pozdravite se s čistim prstima i košuljom, jer kad jednom pred vas bane ova divota plodova mora okupana najcrnjim sipinim crnilom, ne gine vam jače prljanje ruku, stola i svega uokolo. Bože divote, kad iz vrelog tanjura izvadite dagnju prošaranu rižom i kojim sakrivenim komadom glavonožaca ili školjkaša... Ovako su jeli kraljevi i carevi, vrhunski užitak, more u svoj svojoj veličini i ukusima.

Stonska je torta kraljica među slasticama, iako se moramo vratiti na centralnu figuru Kapetanove kuće, vitrinu sa slasticama, koja je toliko lijepa da jednostavno morate naručiti nešto za van i kad više u vama stvarno nema mjesta. Sama torta je sočna i zasitna, prepoznatljiva po makarulima, specifično oblikovanoj suhoj tjestenini, karakterističnoj za ovo podneblje. Samo da spomenemo, djeca su oduševljena klasičnim palačinkama, tako da ovdje stvarno ima svega.

Jaka vinska lista bazirana je na pelješkim vinarima, iako su u ponudi i etikete s Korčule, ali i cijele Hrvatske te je stvarno teško ne zaljubiti se u ovo prekrasno mjesto s pogledom na more i mediteransko zelenilo preko puta zaljeva. Rižoto stoljeća, Stonska torta za vječnu ljubav, vrijeme je da se i vi zaputite u Kapetanovu kuću...

Autor fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 020/754 264,

Web: www.ostrea.hr

E-mail: ostrea.info@ostrea.hr

Radno vrijeme: Zimsko radno vrijeme: PON - NED, 10:00 - 23:00 h
Ljetno radno vrijeme: PON - NED, 09:00 - 23:00 h

Regija: Dalmacija-Dubrovnik

Adresa: Obala dr. Ante Starčevića 9; 20230 Mali Ston

Broj mjesta: 50

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran Kapetanova kuća u vlasništvu je obitelji Kralj. Smješten na rivi u Malom Stonu, u kući u kojoj je u vrijeme Dubrovačke Republike živio kapetan malostonske straže, osim poviješću već tri desetljeća privlači dobre poznavatelje stonskih specijaliteta te sve one koji uživaju u autohtonoj stonskoj kuhinji, uz bocu dobroga pelješkog vina.

Kušate li kamenice, školjke, rakove, crni rižot, stonske makarule, ekološki uzgojene vlastite poljoprivredne proizvode i proizvode lokalnih proizvođača, upoznat ćete se s doprinosom koji je obitelj Kralj od 1986. godine, kad je restoran otvoren, dala ne samo Hrvatskoj nego i svjetskoj gastronomiji.

Visokokvalitetna ponuda, povijesno i prirodno okruženje, profesionalnost i gostoljubivost osoblja, jamstvo su zadovoljstva gostiju.
Sezonski menu
Komentari