Kadena


Michelin preporuka

Mediteranska
Damir Sertić
Cjenovni rang:

U želji za uživanjem u mediteranskoj terasi s pogledom na more put nas je odveo malo dalje od užurbanog središta grada. Prema preporuci lokalnih gurmana Kadenu ne bi trebalo zaobići, ali ništa ne vjerujemo dok i sami ne okusimo. Dočekao nas je moderno uređen interijer s perjanicom riblje ponude na počasnom mjestu. Odmah s ulaza dočekali su veličanstveni primjerci svježe ribe, rakova i školjaka na ledu, spremni da stignu u ruke chefu.

Pohranjujući u misli sliku koju smo upravo vidjeli uputili smo se prema golemoj terasi s koje puca pogled na veliko plavetnilo i otoke s kojih na obalu dolazi izvrsno vino. U nadi da ćemo ih ugledati na karti – nismo se razočarali. O četristotinjak pomno biranih etiketa mogli smo kontemplirati satima, ali kako bismo pojeli nešto prije mraka prepustili smo se sommelieru. Kroz ugodnu priču zaključili smo što je najbolje odabrati uz hranu za koju smo se odlučili. Doznali smo da se veliki broj vrhunskih vina može naručiti na čaše, a dio restorana čini i lounge bar u kojemu se održavaju vođene vinske degustacije. Pravo mjesto za vinoljupce!

Jelovnik se nježno poput dalmatinske klape otvorio couvertom - paštetom od tune s viškim kaparima i na suncu sušenim rajčicama gdje zrnca cvijeta soli i crvenog papra pucketaju pod zubima potičući okuse na male eksplozije užitka. Nastavili smo s domaćom tjesteninom punjenom raguom od boškarina koju oplakuje rumeni umak od cikle i nježnog sira iz mišine. Zatim smo se savršeno logično izgubili u zelenoj velutati što grli nepce poput svile i škampima koji podsjećaju da je samo jedan Jadran. Ni najjednostavnije jelo u Kadeni nije ništa već viđeno ili obično. Filet kovača s tikvicama i šalšom od sušenih rajčica i krumpirom, sonet je od četiri dijela od kojih je svaki besprijekorno čistih okusa. Za sretan put tu je čokoladna tortica s belgijskom čokoladom koja još dugo ostaje u sjećanju nakon odlaska s osmijehom na licu i obećanja o povratku. Zaključili smo da je sinestezija slike, okusa i mirisa u Kadeni poput slagalice kojoj ništa ne nedostaje pa ne čudi što se gosti uporno vraćaju po novu porciju što će utažiti njihovu znatiželju.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 21 389 400 ; +385 99 47 007 97

Web: www.restorankadena.com/

E-mail: info@restorankadena.com

Radno vrijeme: PON-NED: 07:00 - 24:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Ivana pl. Zajca 4, 21000 Split

Broj mjesta: 155

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Kadena smjestio se na Zenti ponad lučice i plaže. S terase restorana pruža se pogled na Brač, Šoltu i Hvar, a gosti ne ostaju uskraćeni za taj pogled niti zimi, jer ih od njega dijeli samo staklena stijenka. U ekskluzivno uređenoj sali restorana cijeli je jedan zid ukrašen bocama, a to je ujedno i izložbeni prostor preko 400 kvalitetnih i vrhunskih vina koje gostima prezentira sommelier Damir Slavaković. Veliki broj vrhunskih vina može se naručiti na čaše, a dio restorana čini i lounge bar u kome se često održavaju vodene vinske degustacije. Osnovne odrednice kuhinje su kreativnost i sofisticirana priprema vrhunskih namirnica, a riblje i mesne delicije mogu se uz pojedinačne narudžbe kušati u većem broju slijedova kroz degustacijske menije.

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018. i 2019.
Gault&Millau Croatia 2018. i 2019.
Sezonski menu
Komentari