Il SecondoInternacionalna
Goran Mimić
Cjenovni rang:

Novi Zagreb je nekada bio samo spavaonica staroga grada, ali danas je to vrlo živahan dio s bezbroj zanimljivih mjesta za posjetiti i sve više zanimljivih lokala gdje se može sjajno najesti. Perjanica, odnosno jedan od svakako najboljih restorana Zagreba južno od rijeke Save je apsolutno – Il Secondo, mjesto gdje ćete uživati u bogatstvu jela od mesa, povrća i riba.

Lokal je podijeljen na malenu terasu u debelom hladu i unutrašnjost koja podsjeća na klasične talijanske taverne, u obliku kvadrata, transparentno, uredno, svijetlo i ukusno uređeno. Predio iznad šanka ukrašen je visećim domaćim sušenim biljem i pršutima, a najljepši zid krasi crna tabla za pisanje na kojoj stoje zapisane namirnice, pouke, recepti... Sve je prostrano i mondeno i jedva čekate vidjeti što se nudi na meniju.

Il Secondo nudi dnevnu kartu jela i ponudu a la carte. Lista se mijenja ovisno o sezoni, pa pred kraj dana šparoga, na red dolaze vrganji i općenito je priroda ta koja diktira tempo kako će se i što jesti. Iako je jači akcent na mesnoj kuhinji, u ovom se lokalu ponose na svoju jadransku tunu koja dolazi u više oblika. Najtoplije preporučujemo frittatu sa šparogama, vitello tonato, domaće njoke od koprive ili janjeće kotlete, dok su po svojim steakovima u Il Secondu poznati i po cijeloj Metropoli. Tu su i sjajan confit od telećih obraza i domaći burger. Zagreb je inače poznat po svojoj bogatoj ponudi burgera, pa bi bilo šteta da ne probate ovaj od teletine i junetine.

Očekuje vas bogata vinska karta s preko stotinu naslova, a za početak su tu Mladina sauvignon i Bibich riserva za otmjen početak ugodnog druženja. Kroz cijeli boravak u Il Secondu osjetit ćete taj dašak Italije na hrvatski način, kako kroz uređenje prostora, tako i gledajući listu jela. Naravno, sve su to jela s Mediterana, pa će svatko naći nešto za sebe, s time da je u sve ubačeno puno domaćeg štiha. Jednostavno, hrvatska vizija talijanske kuhinje, interesantno i jako ukusno, naravno, sa svom tjesteninom u kućnoj izradi.

Specijalitet sezone je panceta svježe tune s grilla s rukolom, puna sokova i mirisa, savršena u svakom pogledu. Ako ste željni nečeg slatkog, tu su torte od krem sira, čokolade, creme brulée ili pak Torta Il Secondo koja je malo slatko remek djelo.

Ručak ili večera koje ćete pojesti u Il Secondu bit će samo motivacija da dođete ponovo i tražite nešto novo sa svakodnevno ažurirane dnevne liste. Mjesto na kojem ćete se jako dobro najesti, popiti vrhunsko vino, i na trenutak zaboraviti da niste na Mediteranu. Užitak je jesti u Il Secondu...

Autor fotografije: Žarko Bašić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/6586-609

Web: www.ilsecondo.hr/new/hr

E-mail: ilsecondo.restoran@gmail.com

Radno vrijeme: Ponedjeljak -Četvrtak: 11:00-23:00h
Petak: 11:00-24:00h
Subota: 12:00-24:00h
Nedjelja: 12:00-23:00h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Avenija Dubrovnik 12; 10000, Zagreb

Broj mjesta: 90

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran IL SECONDO otvoren je 2009. godine u Novom Zagrebu.
Ideja je bila da se s ove strane rijeke Save, Zagrebu također ponude kvalitetna talijanska i mediteranska jela u ugodno dizajniranom prostoru. IL SECONDO u sali ima 90 sjedećih mjesta te u zasebnom prostoru separea 24 sjedeća mjesta. Terasa je otvorena cijelu godinu i ima 45 sjedećih mjesta.
Restoran nudi osim standardne ponude s jelovnika i dnevnu kartu u skladu sa sezonom.
Gostima nude izbor vrhunskih jela od mesa, ribe, domaće tjestenine, rižota, domaći kruh i maštovite deserte. Posebna pažnja posvećena je odabiru vinske karte te kroz cijelu godinu imaju promotivne ponude poznatih vinara.
Sezonski menu
Komentari