Hotel Korana SrakovčićInternacionalna
Snježana Grgurić
Cjenovni rang:

Iz restorana pjeva Frank Sinatra s pratećim orkestrom, iz parka ptice uz nježnu pratnju rijeke koja teče nekoliko metara od terase, a iz tanjura janjeći kotleti s povrćem poprženim na maslacu. I povrće nije iz vrećice jer na tanjuru stižu i paprika te tikvice.

Lijepo složeni stolovi s elegantnim čašama prvo upadaju u oko u restoranu karlovačkog hotela "Korana Srakovčić". Drugo je raznolika ponuda jela u jelovniku čiji autor očigledno voli divljač, a posebno prepelice i prepeličja jaja. Dobar je izbor i ostalih mesnih jela. Većina je pripremljena na klasičan način, samo se u nekima, poput bifteka s višnjama ili pureće simfonije s egzotičnim voćem, chef lijepo i razigrao. Na stolu je košarica s tri vrste finih kruhova, a dobro je i maslinovo ulje. Na meniju je prilično i jela od liganja, sipa i hobotnice, a morske ribe je puno više nego slatkovodne. Nude pastrvu i lososa iako je terasa uz rijeku čije ime hotel i restoran nose.

U posebnoj ponudi su i tri menija. Osnova su im biftek, svinjski file i pastrva, a svaki obuhvaća drugu juhu, salatu te desert. Posebna je ponuda jela za djecu koja se zovu Pokemon, Digimon i Princeza, a lijep je i izbor deserata među kojima su flambirane banane i pohani ananas, a odlične su palačinke sa sladoledom i šumskim voćem.
Izbor vina je dobar. Sve u svemu, korektna ponuda te izvrstan ugođaj, posebno na terasi, zovu gosta da se vrati.

autor fotografija: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 047/609 090

Web: www.hotelkorana.hr/about-us/69

E-mail: info@hotelkorana.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA: 11:00 - 23:00 h

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Perivoj Josipa Vrbanica 8; 47000 Karlovac

Broj mjesta: 180

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Pogled na prekrasnu Koranu kojom plivaju labudovi, smirujući šum slapa te svježina koja stiže iz jednog od najljepših hrvatskih parkova stvaraju prekrasan ugođaj bilo za obiteljske susrete i proslave, bilo za poslovne skupove i sastanke u karlovačkom restoranu hotela "Korana Srakovčić".

Iako je u samom središtu grada, zbog predivnog Vrbanićeva perivoja koji ga okružuje, daleko je od vreve. Zahvaljujući raznovrsnoj i nadasve kvalitetnoj ponudi, sedam su ga puta proglasili najboljim malim obiteljskim hotelom, a restoran je stalno na listi 100 najboljih u Hrvatskoj.

Posebno su atraktivne dvije terase pokraj čiste rijeke.
Standardni jelovnik obiluje specijalitetima od najboljih sezonskih domaćih namirnica koje pripremaju na tradicionalni način ili na moderan način kao "slow food".
Sezonski menu
Komentari