Goranska kućaLovačka
Cjenovni rang:

U srcu Hrvatske, uvijek svježim Delnicama, već dugi niz godina djeluje prekrasan hotel Risnjak čiji je sastavni dio i restoran Goranska kuća. Malena, preslatka prostorija puna slatkih prizora goranske prošlosti, fotografija, artefakata i sušenog bilja poput tikvica, cvijeća, suncokreta... Ljubav na prvi pogled, divni detalji, i zagrljaj topline usred okrutne planinske klime u kući staroj gotovo stotinu godina.

Za početak, više nego ugodno osoblje vas upućuje u to da je riječ o a la carte restoranu u kojem stvarno možete dobiti sve za svakoga, ali i da poseban naglasak stavljaju na ono čega u okolini imaju u izobilju – šumskih plodova i jela od divljači. Kako je ovdje klima preoštra da bi uspijevalo grožđe, za početak se nude domaći likeri, kako od gorskih trava, tako i od slatkih borovnica.

Goranska kuća je u biti jedno divno utočište za ljubitelje divljači. Okružena planinama i šumama, kao i brojnim lovačkim društvima i OPG-ovima u okolici Delnica i Gorskome Kotaru, u svakom je trenutku bogato opremljena najsvježijim namirnicama, tako da su specijaliteti steakovi i šnicli s raznim umacima. Gulaši od divljači su također svakodnevno na meniju, a nama su se urezali srna na lovački, vepar u pivu te jelen s vrganjima i zelenom papru. Naravno, ovdje ima i klasičnog mesa poput puretine u umaku od vrganja, goveđeg filea u umaku borovnice kao i brojnih vegetarijanskih specijaliteta, jer ljudi ovdje sakupljaju vrganje i lisičarke, kao i sve što im priroda pruža, ovisno o godišnjem dobu.

Žabe u pivskom tijestu i puževi s palentom i šampinjonima najviše draškaju nepca za predjelo, ali morali smo probati koloplet domaćih pršuta i salama od jelena, medvjeda i druge divljači, kao i sir iz najvišeg nastanjenog mjesta u Hrvatskoj, Begovog razdolja. Uz platu smo dobili čašu žlahtine PZ Vrbnik s Krka, najbližeg otoka ovome dijelu Hrvatske u kojem nažalost nema vinogorja. Izvrsna vijest za ljubitelje salama i slanine je da ćete uživati u svakom zalogaju domaćih proizvoda.
Srneći but u lovačkom umaku i srnetina u umaku od jabuka došli su kao glavna jela. Iako je i lovački umak zanimljiv, temeljac s grilanim jabukama savršeno je legao na taman mekano srneće meso s domaćim njokima i kroketima. Iskreno, ovo je jelo vrijedno divljenja jer je svojom jednostavnošću i minimumom komponenti izvuklo stvarno sjajnu priču iz ovog tanjura. Crni pinot karlovačkog vinogorja Vrbanek iz Vivodine svojom je naglašenom svježinom, voćnošću i aromom višnje divno kompletirao veličanstven obrok. Vrhunski užitak, sjajan spoj voća i divljači, za udžbenike kulinarstva!

Treba napomenuti da u Goranskoj kući rade vlastiti kruh koji se mijesi na ruke i peče u velikim okruglim komadima, sočnim, vlažnim i neodoljivim. Za kraj, dodatno ćete biti upozoreni da nikako ne propustite štrudl od borovnice zbog kojeg se u ovaj restoran već godinama specijalno skreće s obližnje autoceste. Male crne šumske borovnice i gust umak za prave obožavatelje voćnih kolača.

Goranska kuća je mjesto za okupljanje šetača, izletnika, i lovaca... Hotel i restoran su pet friendly, osoblje je uljudno i pristojno, sitni detalji u unutrašnjosti vas vraćaju u neka lijepa stara vremena, a srnetina u jabučnom umaku je doista vrijedna barem jednog posjeta. Za ljubitelje šume i prirode, dva palca gore za Goransku kuću!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 051 508 160

Web: www.hotel-risnjak.hr/

E-mail: info@hotel-risnjak.hr

Radno vrijeme: 07:00 - 22:00

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Lujzijana ul. 36, 51300, Delnice

Broj mjesta: 140

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Goranska kuća je mjesto za okupljanje šetača, izletnika, i lovaca... Hotel i restoran su pet friendly, osoblje je uljudno i pristojno, sitni detalji u unutrašnjosti vas vraćaju u neka lijepa stara vremena, a srnetina u jabučnom umaku je doista vrijedna barem jednog posjeta. Za ljubitelje šume i prirode, dva palca gore za Goransku kuću!
Sezonski menu
Komentari