Gatsby DubrovnikTradicionalna
Cjenovni rang:

Nevjerojatno ćete se teško orijentirati onoga trena kad izađete iz dubrovačkog restorana i wine bara Gatsby. Razlog tome je što su obje etaže uređene tako moderno, elegantno, blistavo i s nevjerojatnom preciznošću, da ćete možda zamisliti da ste u nekom lounge baru u Parizu ili Tokiju. Dakle, nakon prvog očaravajućeg dojma, kao i monitoru u podu lokala te stolica koje biste mogli smjestiti na bilo koju izložbu arhitekture, ostaje vam da se bacite na izbor mesa.

Naime, Gatsby je mesna meka, dom svih onih koji štuju kvalitetan steak. Kada bacite pogled na ozbiljno kvalitetan i besprijekorno dotjeran cjenik pića i meni, jednostavno ste već puni povjerenja da ovdje ništa nije prepušteno slučaju. Tako su u kuhinji na raspolaganju čak tri vrste roštilja, kako bi svako jelo savršeno pripravljeno stiglo za vaš stol.

Centralni dio Gatsbyja zauzima ogledalo koje dodatno naglašava svijetle i tamno smeđe tonove koje uz gurmanske poruke na stropu na svim jezicima svijeta još više otvaraju apetit. A kad smo kod apetita, za otvaranje istoga tu su za početak kamenice, tartar od tune kao i carpaccio od ribe i mesa. Za svaki slučaj tu je i mini ponuda rižota i domaće paste, kao i gazpacho i dnevna juha po izboru šefa kuhinje. Imali smo sreće i naletjeli na zelenu juhu od graška i špinata, kompleksno i fotogenično remek jelo!

Gatsby igra na kartu svježih namirnica, pa tako maslinovo ulje dobavlja iz Konavala, nema hladnjače u kuhinji osim za sladoled, nema friteze, i naravno koristi se sve svježe povrće i voće koje dolazi iz okolice.

Kako vlasnik voli poantu filma Veliki Gatsby, tako je i dao ime lokalu pred tri godine, a namjera je jasna. Ovdje se stvarno nudi poštena hrana za poštenu cijenu, a tu su i kvalitetna hrvatska vina i nešto Italije i Francuske. Ističemo ona s Pelješca (Edivo plavac mali), Istra, Slavonija, Konavle itd. Vino se toči na čaše bez obzira na cijenu.

Gatsby je definitivno mesna priča, pojačana filetiranim ribama, grdobina, tuna, losos, orada, brancin... Wagyu govedina jedna je od rijetkih u gradu, a ista pasmina dolazi i u obliku hita - Wagyu burgera od 220 grama (30% ovoga mesa u miksu s još dvije vrste). Od dvadesetak jela koja su na listi, ima ponajviše steakova, a treba svakako probati i goveđe obraze, koji dolaze uz pire i čips od batata. Rapsodija okusa mesa koje je pečeno 24 sata. Mekano do krajnjih granica, maslac, savršenstvo...

Deserte rade sami, ali ne više od dvije-tri vrste, i to uglavnom cheesecake te karamel i čokoladni kolač. Ali, ovdje ste došli zbog mesa, rađenog na sve moguće načine, s recepturama sa svih strana svijeta, ali s našim, domaćim štihom. Briljantno uređen, ugodan, profesionalan – Gatsby je pravi gospodin među restoranima, i u njemu se osjećate upravo tako. Sve preporuke.

Autor fotografija: Grgo Jelavić /Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 020/321-637

Web: www.facebook.com/GatsbyDubrovnik/

E-mail: gatsbydubrovnik@gmail.com

Radno vrijeme: Ponedjeljak - nedjelja: od 11 do 01 sat

Regija: Dalmacija-Dubrovnik

Adresa: Od Domina 1, 20 000Dubrovnik

Broj mjesta: 26

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Nevjerojatno ćete se teško orijentirati onoga trena kad izađete iz dubrovačkog restorana i wine bara Gatsby. Razlog tome je što su obje etaže uređene tako moderno, elegantno, blistavo i s nevjerojatnom preciznošću, da ćete možda zamisliti da ste u nekom lounge baru u Parizu ili Tokiju. Gatsby je mesna meka, dom svih onih koji štuju kvalitetan steak. Kada bacite pogled na ozbiljno kvalitetan i besprijekorno dotjeran cjenik pića i meni, jednostavno ste već puni povjerenja da ovdje ništa nije prepušteno slučaju. Tako su u kuhinji na raspolaganju čak tri vrste roštilja, kako bi svako jelo savršeno pripravljeno stiglo za vaš stol.
Komentari