Gallo


Michelin preporuka

Mediteranska
Mira Vuković
Cjenovni rang:

Sa zvučnika teče nježni jazz, otmjenost pršti iz svakoga kutka, a elokventan i nasmiješen konobar raspoložen je razgovarati o svim, ne samo kulinarskim temama, kao i o vinskoj priči koja obuhvaća cijelu Hrvatsku - u Gallu se teži tome da se nikako ne zapostave najjača imena, ali i da se istaknu oni koji zaslužuju da budu slavni.

Obilna lista toplih i hladnih predjela čak je više naklonjena na morsku stranu, a izdvajaju se razna carpaccia, kao i salate na sto načina (s paniranom mozzarellom, pečenim gljivama, ribljim fileom...). Tjestenina se radi ručno, a valja preporučiti pennette, raviole, njoke, crne i bijele fuže. Od više vrsta juha preporučamo onu od rajčice potpuno prirodnu, mirisnu i nježnu. Lagana poput perca, idealan je uvod za jelo dana - biftek šefa kuhinje s gratiniranim krumpirom. Elegantno, tečno i savršeno balansirano. Naravno, tu je svježa riba, ponos Galla, zatim školjke, lignje i jastozi, kao i teleći file i janjeći kotleti. Naglasak je na kvaliteti i svježini pomno odabranih namirnica, dok se sezona redovito prati.

Muzika prelazi u r'n'b, a vi stalno možete uživati u pogledu na svježe cvijeće na stolu, kuhinju odijeljenu tek staklom i sjajan detalj - tave koje vise sa stropa i zanimljivo krase ovalni prozor u transparentni svijet kreacije. Specijalitet, nešto potpuno drukčije, ovdje se zove parfe od čilija. Desetak vrsta slastica je velik izbor, ali ovaj je stvarno nešto zabavno.

Atmosfera, kvaliteta, ugoda... upravo je to ono što dobivate posjetom restoranu Gallo. Uživanje u tradiciji, velikom izboru i ukusnim jelima te vrhunskoj usluzi. Treba li vam išta više?

Autor fotografija: Danijel Berković/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4814-014

Web: www.gallo.hr

E-mail: gallo@zg.t-com.hr

Radno vrijeme: Ponedjeljak- nedjelja 12:00-24:00

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Ulica Andrije Hebranga 34; 10 000 Zagreb

Broj mjesta: 120

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Petnaestak godina tradicije veže ovo popularno mjesto nasred Zelenog vala, tek koju minutu udaljeno od Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu, za jednu lijepu i ukusnu priču. Nema onoga tko nije barem jedanput, što poslovno, što u ugodnom društvu, ušao u uvijek svjež i ugodan prostor ukrašen voltima, raznim trofejima, buteljama vrhunskih vina i slikama i crtežima starih gradova, kao i modernom umjetnošću.

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018.
Uvršteni u Luis Vuittonov vodič kao izvrstan restoran.
U Frommersovom (SAD) turističkom vodiču za Hrvatsku uvršteni kao jedini kontinentalni restoran za preporuku s ocjenom najboljeg.
Sezonski menu
Komentari