GalijaMediteranska
Dalibor i Barbara Erceg
Cjenovni rang:

U predivan jug Hrvatske zaljubit ćete se zbog prekrasnih prirodnih ljepota, čistih plaža, prozirnog mora, ali i sjajne hrane, vina i, ono najvažnije, ljudi koji vole uživati u životu. Terasa Taverne Galija u Cavtatu savršen je primjer za to, mjesto na koje se nećete doći brzinski najesti, nego najugodnije mjesto na kojemu možete zamisliti provesti večer tijekom vašega godišnjeg odmora.

Opuštena atmosfera, prostranost, usred borove šume, dovoljno daleko od šetnice po kojoj prolaze ljudi, a dovoljno blizu da gledate more, Galija je jednostavno čisto savršenstvo ugode, pogotovo zato što se i vedro i veselo elokventno osoblje trudi gastronomski dići ovaj doživljaj na sam pijedestal. Tako ćete ovdje jesti najsvježiju moguću ribu jer je vlasnik profesionalni ribar, u što se možete uvjeriti i svojim očima jer je na obali mora uz njegov brod za ribolov uvijek spremno nekoliko mreža i udica za ribolov. Dakle, svježina i sezonska ponuda su zajamčene.

Uz žive zvukove klavira profinjenog pijanista svaka će hrana bolje sjesti, a posebnost Galije je što se neka jela poslužuju upravo pred gostima. Tako od specijaliteta koji se događaju uživo treba izdvojiti flambirana jela, tjesteninu s tartufima u kolutu sira i svakako tatar od tune s mladim lukom na posteljici od rukole na dalmatinski način. Naravno, tu su i nezaobilazni ravioli u umaku od ikre morskog ježa punjeni jastogom...

Dugogodišnja tradicija od 40 godina vidi se u kvaliteti usluge, porcije su obilne i izuzetno ukusne, a osim sjajne svježe jadranske sabljarke na žaru s pohanom rižom i pečenim povrćem, svakako treba spomenuti i specijalitete od mesa (pogotovo steakovi) jer Galija ima za svakoga ponešto. Svi deserti i kruh rade se u lokalu, obratite pozornost na mekan i vlažan kruščić koji će vas oduševiti. Tiramisu od naranče i parfait od rogača su top slastice, napravljeni su od lokalnih namirnica, zbog čega imaju još bolji okus i aromu. Vinska karta ima sedamdesetak naslova, a s razvojem konavoskih vina i ovdje se pomno prati ta scena, dok nisu strana ni sjajna vina s obližnje Korčule, Pelješca, ali i cijele Hrvatske.

Galija ljudima pruža mjesto za odmor, uživanje, duge razgovore u noć, gledanje zvijezda na nebu i nezaboravan gurmanski show. Ovo je jednostavno mjesto po mjeri sretnog čovjeka, za istinske hedoniste, ljude koji vole dugo i kvalitetno uživati u hrani, vinu i životu. Poželjet ćete ostarjeti u Galiji, nikako ne propustite doći u Cavtat i savršeno napuniti baterije...

Autor fotografije: Grgo Jelavić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 020/478-566

Web: www.galija.hr/index.html

E-mail: mislav.burdjelez@du.t-com.hr

Radno vrijeme: Ponedjeljak - Nedjelja: 12:00-24:00h

Regija: Dalmacija-Dubrovnik

Adresa: Vuličevićeva 1; 20210 Cavtat

Broj mjesta: 100

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Riba, jastozi, morski ježevi, školjke, škampi, hobotnice, kamenice, kao i jela od mesa, okus ovih jela dobiva u taverni Galija novu dimenziju.
Uživajte u ručku-večeri na ljetnoj terasi sa predivnim pogledom na cavtatski zaljev.
Sezonski menu
Komentari