Ethno houses Plitvice SeloTradicionalna
Cjenovni rang:

Dva sata vožnje od Zagreba, a otprilike isto toliko od Zadra, očekuje vas divno iznenađenje. Nakon guštanja cesticom kroz gustu šumu, kada već kad pomislite da ste zalutali, odjednom pred vama iznikne selo kao iz Hobbita. Stojite i divite se: svuda oko vas drveće, kućice, stepenice i mostići baš kao na obližnjim Plitvičkim jezerima, jednim od najljepših bisera Hrvatske - do kojih imate svega nekoliko minuta lagane šetnje.

Sam restoran je dio cijelog kompleksa Ethno houses Plitvice Selo, usred kojeg je drvena kuća sa starinskim elementima koja jednostavno obara s nogu. Upravo kao i prvo što dolazi na stol, vruć, mekan, hrskav kruh u dvije kombinacije – od crnog i bijelog brašna. Odmah smo se zaljubili i u maskotu lokala, velikog zelenog papagaja koji je miran, veseo, pitom i jednostavno - apsolutni hit.
Restoran Plitvice funkcionira tako da je preko dana ponuda hrane namijenjena uglavnom turistima u prolazu, pa se bazira na brzim salatama, platama i burgerima. Pravi doživljaj ovdje počinje poslijepodne i navečer, kada na red dolazi ono po čemu su ovdje najpoznatiji – peka. Tradicionalno hrvatsko jelo od povrća i telećeg, janjećeg ili mesa hobotnice, koje se priprema u zatvorenoj posudi prekriveno vrelim žarom. Treba se naručiti unaprijed, a sjajno je što je u ovom slučaju priprema potpuno transparentna, odnosno, ako želite, gledate majstora sa svoje stolice.
Za početak smo uzeli Etno platu na kojoj je domaći krem sir basa i drugi sirevi iz obližnjeg Saborskog, pršut i domaća kobasica od divljači uz izvrstan marinirani kiseli češnjak. Vlasnik je rodom iz Zadra pa uz lokalna domaćinstva, dosta namirnica dolazi i iz njegove Dalmacije. Od vina su najzastupljenija Slavonija i Istra, a osoblje nam je uz predjelo preporučilo Volarević pošip 2018. Vrhunsko vino i jako dobri sirevi za ukusan početak obroka.

Jazz sa zvučnika i potpuna tišina, oko vas prekrasne drvene kućice za odmor, mir i tišina. Idealno za odmor nakon šetnje Nacionalnim parkom. Gulaš od divljači preporučen nam je za glavno jelo, radi se dugo i precizno, od tri vrste mesa, svinjetine, jelena i vepra. Sladak, je, kompaktan, vuče prema pašticadi i lijepo se spaja s domaćim njokima. Poslužen je uz domaću pečenu papriku i Agrolaguna Cabernet 2017. Zimi je u Ethno house veći izbor jela, kad su na jelovniku kupus, sarma, pašticada ili buncek, a danas služe još i lokalnu pastrvu, steakove, pljeskavice i etno tavu – biftek s krumpirom i povrćem.

Za kraj smo mogli birati između čokoladne torte, savijače od jabuka, Ferrero torte, moussea od čokolade s trešnjama i savijače od trešanja. Odabrali smo ovo zadnje, uživali do zadnje mrvice i uz pozdrav papagaju, siti odšetali u prirodu do tirkizne rijeke Korane. Centralni dio Hrvatske je poput neotvorene knjige, pun mirisa i okusa i svakako zaslužuje da mu date priliku.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 53 648 081

Web: www.ethnohouses.com/copy-of-ponude?utm_medium=referral&utm_source=tripadvisor

E-mail: reservation@ethnoplitvice.com

Radno vrijeme: 08h - 22h

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Plitvica Selo 66/1, 53231, Plitvicka jezera

Broj mjesta: 80

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

U ovom restoranu možete uživati kroz sva četiri godišnja doba, te u mirisima i okusima domaće ličke kuhinje. Sam restoran smješten je u središnjem dijelu resorta i svojim arhitektonskim rješenjem omogućava intimnu atmosferu svakom gostu, ujedno pružajući nezaboravnu atmosferu za grupne posjete. Šef kuhinje ispunit će sva Vaša očekivanja i približiti vam tradicionalnu hrvatsku kuhinju.
Sezonski menu
Komentari