"DP" ZvečajTradicionalna
Ivana Vukmanić
Ocjena:
Cjenovni rang:

To je mjesto za "mesare". Ne za one koji rade s mesom, nego za one koji ga obožavaju. Restoran "DP", što su prva slova imena dvojice suvlasnika, u Zvečaju na staroj cesti prema Senju, nudi gotovo sve vrste mesa na gotovo sve načine. Zagrebački ili bečki odrezak rade od teletine, puretine i svinjetine, kako tko voli. Za teleći odrezak rade i dva umaka od gljiva, jedan od bukovača i šampinjona, drugi od vrganja. Gulaše i paprikaše spremaju od junetine, svinjetine, teletine i divljači. Janjetinu i odojka peku na ražnju, a za janjetinu i teletinu, tu je i peka. Imaju, naravno, i roštilj sa standardnom ponudom jela od običnog i mljevenog mesa.

Među hladnim predjelima ljubitelje 'mesine' razveselit će pršut od jelena i kobasice od divljači, a filekima ili tripicama, grah varivom, sarmama, ćuftama, osladit će se i oni koji vole jela sa žlicom.

Nije samo meso u ponudi. Lijep je izbor tjestenina i rižota, s kozicama, vrganjima, šparogama, a tu su i njoki od špinata te štrukli. Iz mora su doplivale lignje koje peku na žaru, prže, pohaju, pune i pripremaju u vinu, a iz slatkih voda pastrve i smuđ. Srebrnu ribu hladnih potoka peku na žaru i prže u kukuruznom brašnu, a duguljastog lovca oštrih zuba koji lovi u većim rijekama i jezerima, pripremaju u umaku od citrusa i senfa ili filete pospu različitim sjemenkama pa prže. I to rade izvanredno jer korica ostane hrskava, a meso sočno. Smuđ ima izvanredno meso i mnogim sladokuscima je najdraža slatkovodna riba, a "DP" ga poslužuje u više nego obilnim količinama.

Uz jela serviraju tri vrste kruha, bijeli, kukuruzni i sa sjemenkama, a lijep je i izbor deserata. Među palačinkama na razne načine, baklavom, kremšnitom, lijepo je vidjeti i tortu od bundeve.
Vinska lista je korektna. Zastupljene su sve hrvatske regije, a dvije vrste bijelog i dvije crnog vina toče se na čaše. Osim svima poznatih vinarija, imaju i vina dobrih lokalnih vinara Vrbaneka i Horvatovića. Nude i gotovo 20 piva, među njima i neke iz malih craft pivovara.

autor fotografija: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 047/819-100

E-mail: restoran.dp@gmail.com

Radno vrijeme: Ponedjeljak - nedjelja: 6:30-23:00h

Regija: Lika-Karlovac

Adresa: Donji Zvečaj 41; 47261 Donji Zvečaj

Broj mjesta: 150

Cjenovni rang: do 100kn

Opis restorana:

Restoran "DP" Zvečaj, smješten u obiteljskoj kući udaljenoj stotinjak metara od rijeke Mrežnice i šest kilometara od grada Duge Rese, neizbježna je destinacija za svakoga tko posjeti Dugu Resu i zelenu ljepoticu, rijeku Mrežnicu. Restoran može primiti dvjesto gostiju te na prelijepoj terasi još pedesetak, a osoblje će vam brzo pripomoći u izboru onoga u čemu kao istinski gurman želite uživati.
Pokraj jela nacionalne kuhinje u ponudi su jela s ražnja, roštilja i specijaliteti kraja.
Moguća je organizacija obiteljskih i poslovnih ručkova te radionica i prezentacija u odvojenoj dvorani s kompletnom opremom. Svadbene svečanosti pripremaju se po svim najvišim ugostiteljskim kriterijima uz mogućnost izbora između više svadbenih jelovnika.

Nagrade i priznanja:

Šefica kuhinje restorana "DP", Ivana Vukmanić, ima 19 godina radnog iskustva u gastronomiji, ugostiteljstvu i turizmu. Višegodišnja je kuharica na "Hrvatskim večerima" u organizaciji HTZ-ovih predstavništva diljem svijeta (Japan, Švedska, Češka, Poljska, Mađarska, Njemačka, Srbija... ), dobitnica nagrade Pobjednik Velesajamskoga kupa kuhara 2005. u organizaciji Kluba 100 vodećih restorana Hrvatske. Nastupala je u mnogim televizijskim emisijama poput "Kruške i jabuke", "U istom loncu", "Dobro jutro, Hrvatska". Članica je kluba Gastronaut.
Sezonski menu
Komentari