Crna Svinja


Gault&Millau Hrvatska

Tradicionalna
Marinko Rotim
Cjenovni rang:

Zidovi od cigle, drvene grede i moderan strop zatvaraju visok i prozračan prostor, koji je nekoć bio konjušnica, u moderno zdanje urbanog štiha s velikim lusterima i prekrasnim pravim pršutima koji vise iznad šanka. Dakle, kao da ste došli u posjet kraljevskoj obitelji na njihovo seosko imanje. Prekrasno.

Sam lokal je star godinu dana, a jelovnik se bazira na mesnim proizvodima, dok se od riba nudi tuna steak i lokalni specijalitet, smuđ. Jako je bitno naglasiti da sve voće i povrće dolazi iz vlastitog vrta.

Izbor od dvadesetak jela morate početi s „Platom Dobro“ na kojoj se nalaze lokalni suhomesnati proizvodi, od pršuta preko rolane pancete, logično, kulen i razne vrste kobasica, kao i tri vrste domaćeg sira, a obavezno probajte i kućnu paštetu od čvaraka. Tu se već vidi filozofija restorana, u kojem se sve vrti oko posluživanja starinskih recepata u modernom ruhu, koji su posebno dizajnirani da se na tanjuru pretvaraju u delicije vrijedne divljenja.

Nakon hladnog predjela treba obratiti pažnju na juhu od tikve, špinata i pogotovo hrena, koje su tako ukusne i tako zanimljive da zaslužuju da dođete samo zbog njih i deserta. Juha od hrena je iznenađenje dana budući da se gorčina i ljutina spajaju u savršenu cjelinu. Kremozna i vrlo ukusna juha od špinata također je na nivou, upravo jer u Crnoj svinji savršeno prate godišnja doba i kvalitetu namirnica, što se čita i iz samog uređenja interijera. Tako je gotovo svaki mjesec u godini u znaku neke druge lokalne sezonske namirnice, od kestena, bundeve, jela od divljači, do graška ili trenutno aktualnih puževa, kojima je proljeće glavna sezona.

Pod stručnom palicom glavnog kuhara Marinka Rotima i njegovog savjetnika Nenada Komesa danas ovdje imamo velik broj specijaliteta na bazi mesa crne slavonske svinje. Za početak tu je French rack, zatim baby ribeye i lungić umotan u slaninu. Za preporučiti uz mesna jela, pogotovo crn, sočan i mekan lungić, svakako je vino kuće frankovka Orahovica. Sama vinska lista je najjača što se tiče Podunavlja i Slavonije, ali dobro je zastupljena i cijela Hrvatska. Na listi je pedesetak vina, a uz lakša jela se preporučuju Siber sauvignon, kao i Kutjevačka vrhunska graševina čija je berba 2017. možda i najbolja u svojoj bogatoj povijesti.

Od deserata tu je cheesecake s medom i prahom bundeve, zatim hrskava pita od jabuka, čokoladna torta, glazirana pistacio kugla i karamel kikiriki kocke. Idealno za sljubljivanje s lokalnim slatkim vinima!

Prostran i ukusno uređen interijer nekad je bio prostor za privatne zabave, dok je danas ugodno i kvalitetno mjesto u koje sa svih strana zemlje i svijeta gosti dolaze uživati u luksuzu, kvaliteti, dizajnu i atmosferi. Dan na ladanju, onako kako bi i kraljevi uživali. Izvrsno lokalno meso i namirnice učinit će vaš posjet Crnoj svinji nezaboravnim. Svakako ga posjetite, i to gladni.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 091/451-2676

Web: restoran-crna-svinja.business.site/

E-mail:

Radno vrijeme: UTO - ČET: 12:00 - 20:00
PET - SUB: 12:00 - 00:00
NED: 11:00 - 17:00

Regija: Slavonija

Adresa: Ulica Ovčara 3 31431, Čepin

Broj mjesta: 0

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Crna Svinja u Čepinu na svega je deset minuta udaljenosti od Osijeka. Na prekrasnoj ravnici okruženoj malim šumarkom i nepreglednim zelenilom nalazi se ova prekrasna oaza mira u vlasništvu ljudi koji se brinu da sva hrana bude na razini i zahvaljujući više no ugodnom osoblju poslužena na najbolji mogući način.

Nagrade i priznanja:

Gault&Millau
Sezonski menu
Komentari