Bocel TrogirMediteranska
Ivanka Gotovac, Marko Nakić
Cjenovni rang:

U srcu moderne marine, okružena predivnim jahtama i jedrilicama sa svih strana svijeta te savršenim pogledom na Trogir, smjestila se ugodna terasa restorana Bocel. More na dohvat ruke, turistički biser na svega desetak minuta šetnje i jaka riblja priča, najjači su aduti restorana koji je nedavno napunio tri godine postojanja. Lokalne namirnice bazirane na autohtonoj priči – njihova je bazna filozofija.

Ovaj pretežno riblji restoran prima i do 140 ljudi te radi cijelu godinu, a u ponudi su osim plodova mora: biftek, janjeći kotleti i rib eye za „svaki slučaj“. Upravo ovih dana na samom ulazu u lokal postavili su i hladnjak s odležanim mesom za čiste sladokusce. U kuhinji stvara ekipa na čelu s mladim Markom Nakićem i iskusnom Ivankom Gotovac i brinu da se sve sprema sezonski jer se cijela priča temelji na lokalnim ribarima od kojih se riba otkupljuje direktno s koća, dok se povrće nabavlja dijelom iz obiteljskog uzgoja (Tim – Tomaš), a dijelom sa splitske veletržnice.

Za početak na izbor imate domaću pašteta od tune, tunu tatar, domaće marinirano povrće i kozice, a sve to dolazi na „morski pijat“. Opcija b je svakako San Jacques zapečen u siru, kao i tuna tataki na kremi od avokada sa sjajno začinjenom, potpuno tanko narezanom salatom. Svježa i mirisna tuna na blagoj neutralnoj podlozi i ugodan kiselkasti prilog izvrsno su sjeli uz bijelo vino kuće, Malvaziju Capo iz zapadne Istre. Vinska lista sadrži šezdesetak naslova i zastupa cijelu Hrvatsku od Korčule i Pelješca, preko Istre do Plešivice i Slavonije, a tu je i neobično jaka karta šampanjaca.

U Bocelu sami dehidriraju rajčicu, a masline i ulje dolaze iz vlastitog maslinika. U bazenu u restoranu pored šanka drže svježe školjke i jastoge, a riba je posebna i po tome jer se peče isključivo na žarukoristeći specijalno drvo za vatru, grabovinu koja dolazi s obližnjeg otoka Brača. Od bogatog izbora svježe morske ribe naletjeli smo na taj dan ulovljenog zubaca. Idealno pečen i zasoljen, taman koliko je potrebno zaliven, već spomenutim, kućnim maslinovim uljem i uz na maslacu pripremljene prokulice te sjajan svjež domaći kruh, a jelo je divno obgrlio merlot Dalmatiano. Arome šljive i višnje, uz miris mora i slasnu jadransku ribu teško da biste išta više mogli poželjeti. Dobro, jadranskog škampa s roštilja, onako slanog i s mirisom pucketavog drveća s vatrice – nitko ne bi mogao odbiti, pa ni mi... Divno.

Za kraj, čokoladni tartufi s umakom od šumskog voća, hit su restorana uz domaću rožatu. Elegantno, korektno, dizajnerski ugodno i potpuno pogođeno za hladnije dane na moru. Jer Bocel radi cijelu godinu, i ako stvarno želite biti dio elitne riblje bajke s predivnim pogledom i nasmijanim osobljem – znate gdje se trebate uputiti.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 091/2881255

Web: www.restaurantbocel.com/en/

E-mail: restoranbocel@gmail.com

Radno vrijeme: PON-NED: 11:00-24:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Put Brodograditelja 16

Broj mjesta: 140

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Domaći restoran otvoren tokom cijele godine.
Modernog izgleda iz kojeg puca predivan pogled na stari dio grada Trogira.
Komentari