Bistro ŠalšaInternacionalna
Dario Pohižek, Marin Jurin
Cjenovni rang:

Gault&Millau: Zagreb POP

U potpuno mirnom dijelu Zagreba, među malim kućicama na par minuta hoda od Trešnjevačkog placa, na prvom katu i terasi jedne kuće smjestila se Šalša. Od prvoga dana počela se izdvajati svojim fokusom na ono što se radi i jede, a ne na puko reklamiranje, i time je osvojila srca onih ljudi koji točno znaju što žele.

Šalša se doslovno može podijeliti na dva dijela, na ono što se radi do 15 sati, te ono što dolazi na red iza 16 sati. Tako je ovo u prvome dijelu dana mjesto za brz, ali zasitan gablec do 40 kuna, u kojem možete naručiti nešto od tri jela dana (bazirana na mesu, a petkom na ribama).

Večernji dio posvećen je u potpunosti mesnim delicijama, različitim vrstama burgera, po kojima su u barem top tri mjesta u Zagrebu. Nadalje, može se naručiti tortilja punjena svinjskim lungićem, falafel, vege tortilja, a uz burgere u stalnoj ponudi su i rebarca i pileća krilca. Ukratko, američki snack bar prilagođen domaćim uvjetima i to na sasvim moderan način.

Pristup osoblja je srdačan i iskren, jednostavan i u glavu, crna boja prevladava, kako u outfitu, tako i lokalu, ali ima sasvim dovoljno svjetla. Terasa je idealna za dulji boravak i zaborav na svijet oko sebe dok guštate u domaćim craft pivima (San Servolo, Fulir, Zmajsko), ili onim klasičnim. Također možete birati između desetak imena s vinske liste (Perak, Miličić, Ivan Dolac...).

Ono po čemu je Šalša najpoznatija su burgeri, načinjeni od ramsteka, vrhunske kvalitete i božanstvene debljine. Dakle, to je taj komad mesa kojem se teži, a još kad unutra pronađete tikvice, dressing od jogurta, mariniranu pečenu papriku ... Pečena pileća krilca (krilca su sočnija od batkića) sočno su utunkana u ne preljut i ne presladak umak, a domaći krumpirići su ponosno i s razlogom istaknuti na tabli na ulazu. Uvijek možete zatražiti neki od brojnih umaka, a bez najave kao prilog dolazi i slatka zdjelica šarene salate.
BBQ rebarca su šećer za sredinu obroka, u normalnoj i XL veličini, nabijena umakom od rajčica i aromom kumina, idealno pašu uz dressing od jogurta! Za kraj je tu još torta od sira, sjajna stvar.

Šalša je odlično mjesto za bijeg iz gužve metropole, sa svojim parkingom i totalnom zen hacijendom od terase ... Američki zalogaj na hrvatski način, snack na najvišem nivou s vrhunskom kvalitetom mesa, mjesto s najozbiljnijim pristupom hrani, uz veselu atmosferu i smijeh iz kuhinje. Za svaku pohvalu.

autor fotografija: Davor Puklavec/Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 095/199 5459

Web: www.facebook.com/bistro.salsa.hr

E-mail: bistro.salsa.tresnjevka@gmail.com

Radno vrijeme: PON - PET: 11:30 - 22:00 h
SUB: 11:00 - 18:00 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Kostelska 11; 10000 Zagreb

Broj mjesta: 50

Cjenovni rang: do 100kn

Opis restorana:

Bistro Šalša se nalazi u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka.
U Šalši se može pojesti obilan obrok, "gablec" po povoljnim cijenama, ali nude se tu i zanimljiva i kreativna jela koja su daleko od dosadnih konvencionalnih.
Najpoznatija je po burgerima od ramsteka, ali i brojnim umacima i začinima.
Šalša je moderno mjesto dobrih zalogaja.
Sezonski menu
Komentari