Barbieri's


Gault&Millau Hrvatska

Internacionalna
Jeffrey Vella
Cjenovni rang:

Zagreb je divan u sva godišnja doba, a jedan od njegovih najljepših dijelova je upravo potez koji zbog mirnoće, tradicije i intime obožavaju kako turisti, tako i domaći ljudi. Na kraju Tkalčićeve ulice gdje tišina zamijeni žamor, svoje je mjesto nekako povučeno, elegantno, zauzeo restoran Barbieri's. Sve ono što očekujete od velegrada, mondenog i kulturnog središta, nalazi se upravo ovdje. Nasmiješen i uljudan konobar koji vam otvara vrata i pridržava kaput, lagane note ne preglasnog, decentnog jazza, uz tamnonarančasto umirujuću svjetlost - sve je tu da se osjećate kao da ste počasni stanovnik hrvatske metropole.

Barbieri's je dobio ime po hrvatskoj kulinarskoj obitelji i nudi sve što njegov novi chef, Maltežanin Jeffrey Vela smatra da treba postojati na malom, ali šarolikom jelovniku. Nude se specijaliteti iz bliže okolice Zagreba, kao i plodovi mora, dok je jako zanimljivo da se na meniju pojavljuje i nešto potpuno atipično za lokal ovako visokog položaja - ćevapčići od ručno sjeckane janjetine i teletine s dimljenim ajvarom, mrvicama somuna i dimljenim lukom. Usudite li se kušati? Među snackovima intrigira i još jedno neuobičajeno jelo, a to je „Briljantni dravski perkelt“. Ljubiteljima jušne, jake hrane, sva su vrata otvorena. Predjela kao i deserti prate sezonu, dok su glavna jela raspoređena od sjevera (crna slavonska svinja - rib eye) do juga (gulaš od hobotnice).

Kako je trenutno sezona ribe list, a i kako se od prvih dana u Barbieri'su nudi filet romba, ova nježna bijela riba na listu, poput čipsa dehidrirane raštike s mrkvom u narančinom soku, uvijek je kvalitetan izbor. Ovo jelo, kao i mlada lokalna junetina dolaze kao prijedlozi za dnevnu listu, koja se sastoji od dva prijedloga svakoga dana u radnom tjednu. Naravno, tu su i predjela u vidu tartova i kreme od zimskih rajčica s bučinim uljem.

Malvazija Kozlović i cabernet sauvignon Franković su vina koja vam preporučuju, a iako su oba iz Istre, ovdje među stotinjak naslova ima i Dalmacije i Slavonije, a pogotovo djela sjajnih vinara s Plešivice. Maslinovo ulje dolazi na stol s glavnim jelom, a ovdje je riječ o Beliću. Slatko, odnosno kako ga ovdje nazivaju „loveliness“, također prati sezonu i kvalitetne namirnice, od domaćih (ali i stranih) sireva, preko seta deserata na bazi orašastih plodova, pa sve do u ovim krajevima rijetko posluženih, kuhanih jabuka s crumbleom i jusom od kadulje.

Večernji jelovnik nudi još više: tartar od jadranske tune i govedine, gurmanski burger i black Angus steak samo će vam dokazati da su ljudi ovdje spremni na sve kako bi vam izmamili osmijeh i zadovoljnu reakciju. A i slogan im je izvrstan: „Mi smo Zagreb“. Na stolu gori svijeća, vino se toči pred vama, možete birati želite li gledati na stari Zagreb ili modernu urednu kuhinju s mladim kuharima. Jedno je sasvim sigurno, užitak je u Barbieri'su zajamčen. Vrijeme je za uživanje!

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/6446-502

E-mail: barbieriszagreb@gmail.com

Radno vrijeme: PON - NED: 11:00 - 2:00

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Ul. Ivana Tkalčića 90, 10000,Zagreb

Broj mjesta: 0

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Restoran Barbieri's dobio je ime po hrvatskoj kulinarskoj obitelji i nudi sve što njegov novi chef, Maltežanin Jeffrey Vela, smatra da treba postojati na malom, ali šarolikom jelovniku. Sve ono što očekujete od velegrada, mondenog i kulturnog središta, nalazi se upravo ovdje. Nude se specijaliteti iz bliže okolice Zagreba kao i plodovi mora.
Sezonski menu
Komentari