Badi


Michelin preporuka
JRE Hrvatska

Mediteranska
Aleksandar Grubić
Cjenovni rang:

Lovrečica kod Umaga predivna je kad nalete tisuće turista na kupanje i uživanje u toplim mjesecima i mirnome moru, ali zbog jednog je detalja prekrasna i u hladno doba godine. Naime, ljeti vlada pomama za plodovima Jadrana, ribama, rakovima, školjkama, dok je u zimskim mjesecina sve ipak nekako smirenije i moguć je puno bolji izbor namirnica. Upravo je stoga restoran Badi idealno mjesto za pred i postsezonski bijeg na vrhunsku riblju večeru.

Prekrasna obiteljska priča obitelji Badurina, podrijetlom s otoka Paga, traje već trideset punih godina, i srećom nema ama baš nikakvu namjeru da tu i stane. Razlog tome su ugodan interijer, bogata vinska karta s naglaskom na najjače istarske adute, vrhunska posluga i naravno – brutalno dobri, svježi plodovi mora. Od mesa možete dobiti samo "steak", sve ostalo dolazi is stotinjak metara udaljenog Jadrana.

Badi se ponosi svojim sirovim starterima, pa se led probija uz carpaccio od brancina, švoja (list), tune... Kraljica predjela je ipak jedinstvena dondola, mirisna, svježa, aromatična, savršena. Za glavno jelo najbolje se prepustite rukama vještog chefa koji sjajno barata onim što je toga dana stiglo u kašeti.

Vitello tonnato je izvrstan primjer kako se može kombinirati umak od mesa s ribom, dok je rimski njok s pohanim švojem u demi-glaceu od teletine apsolutno remek djelo. Jedno od pet najboljih jela u hrvatskim restoranima za 2016. godinu ...

Od deserata svakako treba izdvojiti domaći sladoled od vanilije s maslinovim uljem, voćne čupavce i definitivno medenjake. Širok asortiman, za svaku pohvalu.

Prepustite se elokventnom konobaru da za vas bira i sparuje vina, i na kraju večeri se raspravljate je li vam bolji bio Coronica, Clai, Damjanić, ili Benvennutti... I prošećite do mora, poklonite mu se na njegovim divnim darovima koje ljudi iz Badija znaju tako dobro staviti na tanjur.

Svježe iznenađenje, vrhunski dojam, najtoplije preporuke ...

autor fotografija: Duško Marušić/PIXSELL;

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/756-293

Web: www.restaurant-badi.com

E-mail: info@restaurant-badi.com

Radno vrijeme: 12:00 – 23:00 h
Ponedjeljkom zatvoreno (samo zimi)

Regija: Istra

Adresa: Umaška 12, Lovrečica; 52 470 Umag

Broj mjesta: 60

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Na pola puta između Umaga i Novigrada nalazi se malo ribarsko mjesto Lovrečica. U njenom predivnom okruženju smjestio se restoran "Badi". Kvaliteta i profesionalnost uveli su ga u krug 100 najboljih restorana Hrvatske, a nagradile su ga i strane organizacije i web-portali.

Restoran "Badi" otvoren je još 1986. godine. Od prvog dana do danas vodi ga obitelj Badurina-Badi. Upravo je zbog obiteljskog duha i vrhunske usluge "Badi" stekao popularnost u Hrvatskoj i inozemstvu. Dokaz tome su gosti iz Italije, Austrije, Slovenije i cijele Hrvatske.

U bogatoj ponudi ističu se riblji specijaliteti, delicije od sirove ribe, školjki i škampa, jela domaće istarske kuhinje, razna domaća tjestenina s tartufima.

Bogatu vinsku kartu krase najbolja istarska vina Degrassi, Coronica, Matošević, Kozlović, Clai, Prelac i vina drugih lokalnih vinara.

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018.

U vodećih je 100 restorana Hrvatske od 1996. godine.

Godišnja nagrada grada Umaga za 2015. godinu.

Strani vodiči: MagnarBen, Venezie a Tavola, Falstaff, Gault&Millau, Accademia Italiana della cucina

Specijalitet kuće brancin u kruhu odabran za jelo godine 2014. po izboru organizacije MagnarBen

Jelo rimski njok s pohanim švojem u demi-glaceu od teletine jedno je od pet najboljih jela u hrvatskim restoranima za 2016. godinu.

Gault&Millau 2018.

JRE
Sezonski menu
Komentari