AugustTradicionalna
Chef patron Dijana Sušac; Executive Chef Anita Matić
Cjenovni rang:

Ako ste ikada voljeli čitati ili slušati Ježevu kućicu, restoran August koji se nalazi u Popovači, idealno je mjesto na kojem ćete se osjećati kao da ste dio te prekrasne basne. Šuma s jedne, pogled na Moslavinu s druge strane, pitom brežuljak u svim bojama sela – a na meniju samo probrane odabrane stvari koje su uzgojene oko restorana ili nabavljene od višestruko provjerenih OPG-ova iz okoline. Ukratko, ako ste se odlučili za gastro Tour de Moslavina, pripremite se na senzaciju!

U Augustu treba sjesti na terasu ako to dopuštaju vremenske prilike, kako zbog pogleda, tako i zbog mirisa predivne prirode. Preporuka domaćina je svakako popiti nešto iz vinarije koja je u obiteljskom vlasništvu, a trenutno se piju vina iz prve berbe otkako je otac prepustio vinariju svojoj kćeri i njenom suprugu. Za početak, fino ohlađeni škrlet, sjajan je odabir za spajanje s predjelom (čalabrčekom) – domaćom pilećom i pačjom paštetom, s maslom na vrhu.

Špajzkarta, odnosno meni, prekrasno je dizajniran, još zanimljivije osmišljen i pun domaćih izraza, a bazira se na lokalnim moslavačkim jelima, kao i onima koja su u taj kraj došla sa strane i tiho se u njemu ugnijezdila. Tako su čudesno mekane, vrele i mirisne štrukle za svaku preporuku. Pilek, pujcek, telek i raca spremaju se na različite načine i po četiri sata, prema starinskim receptima, ali s daškom modernoga, ali prije toga svakako probajte toplu domaću zlatnožutu juhu, u kojoj se krije i pokoji neočekivan začin, uzgojen i netom ubran u bačvi na ulazu u restoran.

Batak i zabatak patke iz „žbanjice“ je malo remek-djelo, sporo tretirano, dovedeno do savršenstva mekoće i punoće okusa. Mlinci se ne rade na masti nego sa želatinom koja ostaje od pečenja, i pravo remek jelo! Pačji ragu sa šufnudlama i trganci s porilukom i roza paprom još su dvije bitne stavke na Augustovom meniju, a za kraj dolazi bogata lista deserata. Sad smo već probali i pinot i frankovku, naravno, sve domaće. Pita od mlaćenice i torta od maka natjerat će vas da zažmirite i na tren odlutate na neko savršeno mjesto. Do sljedećeg, također savršenog zalogaja...

Restoran August oduševljava samom lokacijom, kućom u kojoj se nalazi, ljubaznošću osoblja, pričom, i najbitnije – jelima. Ne dopustite da ova bajka/basna ostane neistražena – pravac Moslavina!

Autor fotografija: Borna Filić/Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 097 777 1000

Web: www.restoranaugust.hr

E-mail: august@aei.hr

Radno vrijeme: ČET - NED: 12:00 - 20:00 
PON- SRI:
po dogovoru za grupe 8+

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Trnovka 29; 44317 Popovača

Broj mjesta: 40

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

U Moslavini, samo 50 minuta i 50-tak kilometara od Zagreba, u sklopu Vinarije Tušek otvoren je Restoran & bar AUGUST. U Restoranu August nudi se moslavačka kuhinja s jelima na kojima su odrasle generacije, no spravljenima uz korištenje suvremenih tehnika i znanja. Poštovanje prema namirnici - domaćoj, sezonskoj i lokalnoj, kao osnovno ishodište u pristupu gastronomiji, gostima na koncu omogućava povratak mirisima i sjećanjima na doba kad je hrana zaista imala okus.

Moslavački čardak u kojem je smješten restoran i hotel izvorni je primjerak autohtone moslavačke arhitekture i jedini takav očuvan. Pomno je obnovljen kako bi gostima priuštili jedinstven doživljaj boravka na ladanju.
Sezonski menu
Komentari