Apetit City Restaurant & Bar


Michelin preporuka

Fine dining/conceptual
Stjepan Bistrički
Cjenovni rang:

Ovo je stvarno najviša razina ugodnosti, decentna glazba, prirodno svjetlo kroz krovne prozore, vina koja se hlade na sredini lokala ... U stopu ih prati bogata lista sa specijalitetima od Hrvatske do Azije, s naglaskom na Mediteran, tako da se možete najesti već iščitavajući sva čuda od gambera, preko carpaccia i mozzarelle di buffale, sve do tagliolina i raviola.
Apetit City u zadnje je vrijeme temelj kvalitetne spize za klijentelu dubljeg džepa, a to je stekao ponajviše svojom kvalitetom - u što smo se i uvjerili.

Sjajna kremasta juha od medvjeđeg luka otvorila nam je dan poslužena u prekrasnom venecijanskom tanjuru i količinski sasvim zadovoljavajućem omjeru. Divna prirodna zelena boja idealno precrtava miris i okus namirnice, a od dodataka treba posebno istaknuti bogat dodatak kvalitetnoga maslinova ulja. Ukrašeno je minimalnom količinom kockica tostiranoga kruha, a okus je stvarno fin, zelen, bogat, vrtan, bez pretjerano dodanih začina.

Uz bogat izbor wokova, ipak smo se uz kvalitetnu preporuku pozabavili Apetitovim specijalitetom - telećom jetricom na venecijanski uz palentu s gorgonzolom. Sama palenta je apsolutno korektna, iako bi udio sira mogao biti istaknutiji, no svakako oduševljava teksturom i milom bojom u potpunoj suprotnosti s tamnim, smeđim, gotovo crnim jetricama. Ona su priča za sebe, jak, gust i fantastično mesnat umak tjera vas da pomažete i zadnju kapljicu s tanjura, koliko god to bilo nepristojno. Fantastično jelo, mekana jetrica, umak kompletan i zasitan. Jedno od bezbroj vina na bogatoj listi, Matošević malvazija Alba - sjajno prati jelo.

Za kraj tu su čokoladni souffle, ukusan i pojačan sladoledom od vanilije, kao i poveći cheesecake.
Atmosfera Apetit Cityja je elegantna, sve je pristojno, uredno, na najvišem nivou – jednom riječju – mjesto za odvesti vrlo bitne ljude...

autor fotografija: Žarko Bašić/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4811 077

Web: www.apetit.hr

E-mail: info@apetit.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - ČETVRTAK: 12:00 - 24:00 h
PETAK - SUBOTA: 12:00 - 02:00 h

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Masarykova 18, (Obrtnički prolaz); 10000 Zagreb

Broj mjesta: 100

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Od otvorenja u siječnju 2011. Apetit City Restaurant & Bar postao je dijelom urbanog okruženja središta grada - mjesto poslovnih ručkova, polazišna točka večernjih izlazaka te mjesto susreta prijatelja i poznanika.

Jelovnik počiva na aromama i okusima srednjoeuropske kuhinje s mediteranskim dodirima, koristeći najbolje što Zagrebu pruža njegov položaj. Čvrsto na kontinentu, istodobno sat vremena od Jadrana, Apetit City je mjesto susreta različitih aroma i okusa. Poput jelovnika, i vinska karta se kontinuirano nadograđuje te odražava odabir najboljeg na tržištu s velikom ponudom na čaše ili butelje.

Nagrade i priznanja:

Certificate of Excellence 2015. Trip Advisor
Preporuka Michelin vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari